cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Χανιά: Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Κ. Καβάφη

Την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Έλλην Αλεξανδρινός Ποιητής ΙΙΙ» παρουσίασε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων η οποία είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την ημερομηνία θανάτου του ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη…

Χανιά: Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Κ. Καβάφη

Την εσπερίδα «Μνήμη Καβάφη ΙΙΙ» και την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Έλλην Αλεξανδρινός Ποιητής ΙΙΙ» παρουσίασε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων «Ελαιουργείον», το περασμένο Σάββατο 29 Απριλίου, στις αίθουσες του 1ου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τα 160 χρόνια από την ημερομηνία γέννησης (29.4.1863) και τα 90 χρόνια από την ημερομηνία θανάτου (29.4.1933) του ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη ως μνήμη τιμής στη ζωή και το έργο του.

Στην εσπερίδα παρουσιάστηκαν αναλύσεις και εκδοχές από το έργο και τη ζωή του Κ. Π. Καβάφη από τους ομιλητές: Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά, Δρ Κωνσταντίνο Πρώιμο, Ρόζα Μοτάκη και Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη, ενώ αποσπάσματα από το ποιητικό έργο του απήγγειλαν οι ηθοποιοί: Μαρινέλλα Βλαχάκη, Λευτέρης Μποτωνάκης και Λίλα Τρουλινού.

Επίσης, προβλήθηκαν τμήματα από το οπτικοακουστικό έργο «Πνοές» του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη που αναφέρονται στο ποιητικό έργο του Κ. Π. Καβάφη ενώ παρουσιάστηκε σε πρώτη εκτέλεση η μουσική σύνθεση του Νίκου Περάκη «Ἀπολείπειν ὁ θεὸς Ἀντώνιον» εμπνευσμένη από το ομώνυμο ποίημα του Κ. Π. Καβάφη με τον συνθέτη να ερμηνεύει στο πιάνο και τον Κώστα Κοκολογιαννάκη στο τραγούδι.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon