cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Ανοιχτές ομιλίες για το κοινό από ερευνητές του ΙΤΕ

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν εννέα συναντήσεις στο κέντρο του Ηρακλείου, την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, μέχρι και τον Μάιο του 2023…

Ανοιχτές ομιλίες για το κοινό από ερευνητές του ΙΤΕ

Ο δεύτερος κύκλος ανοιχτών ομιλιών από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ξεκινάει την προσεχή Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, σε συνεργασία με το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στον χώρο του, στο κέντρο του Ηρακλείου (Κορωναίου 14).

Τον νέο αυτόν κύκλο ανοίγει ο δρ. Δημήτρης Γραμμένος, ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής, με το διαδραστικό εργαστήριο: «Δημιουργικότητα και Καινοτομία: οι τρεις όψεις του Νομίσματος».

Το εργαστήριο αυτό προσφέρει μια βιωματική και παιγνιώδη εισαγωγή στη δημιουργική σκέψη και τη δημιουργικότητα και τους τρόπους με τους οποίους αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν στην πράξη, για την πυροδότηση πρωτότυπων ιδεών που οδηγούν στην καινοτομία. Βασικός στόχος είναι να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες και να τους βοηθήσει να εντάξουν σχετικές πρακτικές ιδέες και προσεγγίσεις στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική τους καθημερινότητα.

Η δημιουργικότητα είναι βασικό προαπαιτούμενο για την παραγωγή καινοτομίας. Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική ηγετική ικανότητα στο χώρο των επιχειρήσεων, καθώς και το «εργαλείο» που ανοίγει την πόρτα σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, επιτρέποντας σε έναν οργανισμό να διαφοροποιηθεί στον τομέα του και να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα, η δημιουργική σκέψη, από την οποία πηγάζει η δημιουργικότητα, θεωρείται πλέον θεμελιώδης δεξιότητα, απαραίτητη για την απασχολησιμότητα στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Το ΙΤΕ, όπως επισημάνθηκε σε ανακοίνωση, στοχεύει στην προσέγγιση του κοινού και τη γνωριμία του με τους ερευνητές και το επάγγελμά τους, την καθημερινή τους ενασχόληση και την προσφορά τους στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας. Οι ομιλίες θα εστιάζουν σε σύγχρονα θέματα και προβλήματα και θα είναι διαδραστικές, με δυνατότητα ερωτήσεων και αλληλεπίδραση με το κοινό.

Θα ακολουθήσουν οκτώ ακόμη συναντήσεις με τον κόσμο του Ηρακλείου, την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, στον ίδιο χώρο, μέχρι και τον Μάιο του 2023.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon