cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Δεν τα κατάφεραν στους μικρούς τελικούς οι εθνικές ομάδες beach handball

Οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών κατέκτησαν τις τέταρτες θέσεις στην διοργάνωση…

Δεν τα κατάφεραν στους μικρούς τελικούς οι εθνικές ομάδες beach handball

Έπεσε η αυλαία του 10oυ Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ «Ηράκλειο 2022», το βράδυ της Κυριακής, με την Κροατία να αναδεικνύεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στους άνδρες και τη Γερμανία στις γυναίκες.

Συγκεκριμένα, στον τελικό των ανδρών η Κροατία επικράτησε με 2-0 της Δανίας (22-24, 18-21), ενώ η Γερμανία νίκησε με 2-0 την Ισπανία στον τελικό γυναικών (14-15, 20-22).

Η Κροατία πέτυχε το νταμπλ, καθώς κυριάρχησε στα τουρνουά των ανδρών για 3η φορά στην Ιστορία της, αλλά και των εφήβων. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Ανδρών το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Δανία και το χάλκινο η Βραζιλία, ενώ η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 4η θέση. Στην κατηγορία των Εφήβων, πίσω από την Κροατία ακολούθησαν η Βραζιλία και το Ιράν.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών θριάμβευσε η Γερμανία που ανέβηκε στο θρόνο για πρώτη φορά, ακολουθούμενη από την Ισπανία και την Ολλανδία, ενώ η (νικήτρια στη διοργάνωση του 2018, στο Καζάν) Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση.

Η Γερμανία αφού κατέκτησε το ΕURO το περασμένο καλοκαίρι, τώρα πήρε και το Παγκόσμιο με το απόλυτο 18-0 νίκες και 36-0 σετ, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα στα χρονικά! Στην κατηγορία των Νεανίδων, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία, το ασημένιο η Ολλανδία και το χάλκινο η Πολωνία.

Σημειώνεται πως μεγάλη διάκριση αποτελεί η παρουσία δύο Ελλήνων στις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Ο Γιώργος Ελευθεριάδης και η Αποστολίνα Δημητρίου ανακηρύχτηκαν κορυφαίοι αριστεροί εξτρέμ της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon