cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Μουντιάλ 2022: Ώρα τελικού για το ματς της τετραετίας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία – Το μήνυμα του (υιού και πατρός) Μέσι

Μουντιάλ 2022: Ώρα τελικού για το ματς της τετραετίας

Οι μπλε εξαιτίας μιας ίωσης είχαν αμφίβολους τους δύο κεντρικούς τους αμυντικούς Ραφαέλ Βαράν και Ιμπραχίμα Κονατέ, που απουσίασαν από τις τελευταίες προπονήσεις. Η ιατρική ομάδα δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την ίωση, αλλά όπως είχε γίνει γνωστό οι παίκτες που έχουν προσβληθεί παραμένουν απομονωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι από ίωση είχαν ταλαιπωρηθεί και οι Ραμπιό, Ουπαμεκάνο και Κομάν, με τους τρεις παίκτες να μην δίνουν το «παρών» στον ημιτελικό απέναντι στο Μαρόκο. Ωστόσο οι Βαράν, Κονατέ και Κομάν, οι οποίοι δεν έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα της Παρασκευής (16/12), έδωσαν κανονικά το «παρών» στην προπόνηση του Σαββάτου (ήταν ανοιχτή για ένα 15λεπτο στους δημοσιογράφους), ένα 24ωρο πριν τον αγώνα που θα αναδείξει την κορυφαία εθνική ομάδα του πλανήτη.

Ο μέσος των «τρικολόρ», Ορελιέν Τσουαμενί και ο αριστερός φουλ μπακ, Τεό Ερναντέζ, οι οποίοι επίσης δεν γυμνάστηκαν την Παρασκευή λόγω χτυπημάτων στο ισχίο και στο γόνατο αντίστοιχα, βρέθηκαν επίσης στον αγωνιστικό χώρο με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Συνεπώς πλέον η Γαλλία εμφανίζεται πάνοπλη για την αναμέτρηση της τετραετίας.

Σε αντίθεση με τη Γαλλία που θα επιχειρήσει να γίνει μόλις η τρίτη ομάδα που επιτυγχάνει back to back κατάκτηση μετά την Ιταλία στις διοργανώσεις του 1934 και του 1938 και την Βραζιλία του 1958 και του 1962, στο στρατόπεδο της Αργεντινής όλο το προηγούμενο διάστημα δεν παρατηρληθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Από το 1986 έχει η αλμπισελέστε να ανέβει στον θρόνο και μετά από δύο χαμένους τελικούς το 1990 και το 2014, οι Αργεντινοι ελπίζουν να προσθέσουν το τρίτο τους αστέρι, όπως και οι Γάλλοι που όμως έχουν να επιδείξουν αμφότερους τους δικούς τους τίτλους την τελευταία 25ετία.

Το μήνυμα του (υιού και πατρός) Μέσι

Ένα συγκινητικό μήνυμα του Τιάγκο Μέσι, ενός από τους τρεις γιους του Λιονέλ Μέσι, λίγες ώρες πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, δημοσίευσε, η μητέρα του και σύζυγος του διάσημου Αργεντινού Αντονέλα Ροκούτσο. Πρόκειται για ένα μήνυμα γραμμένο με μολύβι χειρόγραφα σε ένα σημειωματάριο από τον Τιάγκο και προσφέρει το καλύτερο κίνητρο στον Μέσι στην προσπάθειά του να φτάσει στην κορυφή του κόσμου.

«Γεννήθηκα στην Αργεντινή, τη χώρα του Ντιέγκο και του Λιονέλ, των παιδιών από τις Μαλβίνες που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω γιατί δεν θα καταλάβετε, τους τελικούς που χάσαμε, πόσα χρόνια έκλαψε για αυτούς. Αλλά αυτό τελείωσε γιατί στο Maracana ο μπαμπάς κέρδισε ξανά τον τελικό με τους Brazucas (Βραζιλιάνοι). Αγόρι, τώρα είμαστε ξανά ενθουσιασμένοι. Θέλω να κερδίσω το τρίτο, θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής και μπορεί να το δει ο Ντιέγκο από τον παράδεισο. Με τον Ντον Ντιέγκο και την Τότα (η μητέρα του Μαραντόνα) να τον ενθαρρύνουν».

Ο Λιονέλ Μέσι πάντως έγραψε από την στο instagram: «Είμαι έτοιμος. Πάμε Αργεντινή!».

Τελετή λήξης: «Μια βραδιά για να θυμάσαι»

Μετά από 63 αγώνες (μαζί με τον αγώνα για την 3η θέση) και σχεδόν έναν μήνα συναρπαστικής δράσης στον αγωνιστικό χώρο, η Αργεντινή και η Γαλλία θα συναντηθούν αυτήν την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, στον τελικό του Παγκοσμίου.

Πριν από την έναρξη του μεγάλου αγώνα, προγραμματισμένος για τις 17:00 στο Lusail stadium, ωρα Ελλάδος και Κυπρου, θα γίνει η τελετή λήξης που υπόσχεται να μείνει για πάντα στις μνήμες των 88.000 θεατών που αναμένονται στο στάδιο.

«Μετά από μια τελετή έναρξης που γιόρτασε τη γεφύρωση των χασμάτων και τη γνωριμία μεταξύ μας πέρα από τις διαφορές μας, η τελετή λήξης θα διαρκέσει 15 λεπτά και θα αναφέρεται στον κόσμο που συναντήθηκε για τις 29 ημέρες του τουρνουά μέσα από ποίηση και μουσική», αναφέρει η FIFA.

Το «A Night to Remember» (μία βραδιά να θυμάσαι) θα ολοκληρωθεί με έναν συνδυασμό τραγουδιών από το επίσημο Soundtrack, που σημάδεψαν αξέχαστες στιγμές του τουρνουά.

Ερμηνεύοντας ζωντανά στο πλήθος του σταδίου και στο παγκόσμιο κοινό, ο Νταβίντο και η Αϊσα θα τραγουδήσουν «(Hayya Hayya) Better Together» (καλύτερα μαζί), ο Οζούμα και ο Γκιμς το «Arhbo», ενώ θα είναι παρούσα και η πλήρης γυναικεία σύνθεση του «Light the Sky».

Μουντιάλ 2022: Ώρα τελικού με πανέτοιμες Αργεντινή και Γαλλία για το ματς της τετραετίας

Τα τελευταία νέα από τα στρατόπεδα των δύο ομάδων

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon