cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Μουντιάλ 2022: Τρίτη στον κόσμο η Κροατία

Το αριστουργηματικό γκολ του Μισλάβ Όρσιτς χάρισε στην Κροατία την τρίτη θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ…

Μουντιάλ 2022: Τρίτη στον κόσμο η Κροατία

Η Κροατία νίκησε στον μικρό τελικό το Μαρόκο με 2-1, αφήνοντας την παρέα του Λούκα Μόντριτς με τη γλυκόπικρη γεύση της αξιοσημείωτης μεν παρουσίας για ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά χωρίς χειροπιαστό κέρδος.

Η «Χρβάτσκα» επικράτησε της έκπληξης του τουρνουά ομάδας Μαρόκου με 2-1, έχοντας ανοίξει το σκορ μόλις στο έβδομο λεπτό με κεφαλιά του Γκβάρντιολ έπειτα από πάσα του Πέρισιτς, με τους βορειοαφρικανούς να απαντούν στην αμέσως επόμενη φάση, όταν ο Νταρί, επίσης με κεφαλιά, έγραψε το 1-1.

Ο Όρσιτς στο 42ο λεπτό με ένα υποδειγματικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόνο και έβαλε εκ νέου την Κροατία σε θέση οδηγού, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Σε αντίθεση με τον καλό ρυθμό του πρώτου μέρους, στο δεύτερο οι δύο ομάδες προτίμησαν να κάνουν περισσοτερο συντήρηση δυνάμεων, με τη λήξη του «τελικού της παρηγοριάς» να βρίσκει νικήτρια και τρίτη στον κόσμο την κροατική ομάδα.

Ξεχωριστή αναφορά, φυσικά, αξίζει και το Μαρόκο που με σωστή τακτική κατάφερε, αφήνοντας πίσω παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυναμεις, να ανέβει στην τέταρτη θέση του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να κοιτάξει στα μάτια μια ομάδα που στην προηγούμενη διοργάνωση είχε αναδειχθεί δευτεραθλήτρια κόσμου.

Μουντιάλ 2022: Τρίτη στον κόσμο η Κροατία – Νίκησε στον μικρό τελικό το Μαρόκο με 2-1

Οι Κροάτες άνοιξαν νωρίς το σκορ, οι Μαροκινοί ισοφάρισαν αμέσως, όμως ο Όρσιτς πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ του φετινού Μουντιάλ και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη στον μικρό τελικό.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon