cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Το Ελληνικό ευρωπαϊκό βατερλό

Ο ευρωπαϊκός διασυρμός Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, δείχνει την σκληρή πραγματικότητα…

Το Ελληνικό ευρωπαϊκό βατερλό

Το λες και ευρωπαϊκό βατερλό ή διασυρμό, για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό που συμβαίνει φέτος με τις ομάδες μας, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος Ολυμπιακός και η κορυφαία ομάδα της χώρας, κατά γενική ομολογία, αποκλείεται από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ, από μια ομάδα από το Ισραήλ (Μακάμπι Χάιφα), η οποία έχει μπάτζετ 20 εκ. ευρώ, ενώ ο Ολυμπιακός 120!

Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι, δέχθηκαν στο σπίτι τους 4 γκολ (0-4) από την αντίπαλη ομάδα και έμειναν έξω από τη διοργάνωση!

Θα έχουν ωστόσο, μια ακόμη ευκαιρία στην Ευρώπη, καθώς συνεχίζουν στο Europa League.

Αλλά η οικονομική απώλεια για αυτούς είναι ήδη μεγάλη από τα έσοδα των ομίλων, περίπου 40 εκ. ευρώ και θα πρέπει να κάνουν μεγάλη πορεία στο Europa για να ρεφάρουν, κάποια από τα χρήματα αυτά.

Ο ΠΑΟΚ, που πέρσι έφτασε στους 8 του Conference League και αποκλείστηκε από τη Γαλλική Μαρσέιγ, φέτος, αποκλείστηκε από τα προκριματικά της διοργάνωσης, από τη Λέφσκι Σόφιας Βουλγαρίας με μια ήττα 2-0 και μια ισοπαλία (1-1) στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ, μένει εκτός Ευρώπης από το ξεκίνημα της σεζόν και πέρα από την μεγάλη αγωνιστική αποτυχία, χάνει και αυτός ένα τσουβάλι εκ. ευρώ, από τα προσδοκώμενα έσοδα από την συμμετοχή στην Ευρώπη.

Φεύγει απο μια διοργάνωση, η οποία είναι η τρίτη, σε ποιότητα και επίπεδο, μετά το Τσάμπιος Λίγκ και το Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα από την πρώτη φάση με ότι αυτό συνεπάγεται (φανταστείτε να έπαιζε σε Τσάμπιονς Λίγκ ή Europa League).

Ο Αρης, πέρασε εύκολα την Γκόμελ από την Λευκορωσία με δυο νίκες στη Θεσσαλονίκη (οι Λευκορώσοι λόγω πολέμου, έπαιξαν και το εντός έδρας παιχνίδι τους στο Κλεάνθης Βικελίδης) και πρόσφερε-επιτέλους-δυο νίκες και βαθμούς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ενώ, ο Παναθηναϊκός, θα μπεί προσεχώς και αυτός στην μάχη των αγώνων, ώστε να συμπληρωθεί η τετράδα των Ελληνικών εκπροσώπων.

Που πλέον είναι τρείς (Ολυμπιακός, Αρης, ΠΑΟ) στην Ευρώπη, μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, γεγονός που δυσκολεύει την συγκέντρωση αξιόπιστης βαθμολογίας.

Απο του χρόνου, το Ελληνικό ποδόσφαιρο, θα έχει ξανά 5 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά η άσχημη φετινή αρχή, δε είναι καλός οιωνός, για τι τι θα ακολουθήσει και το αν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις 5 ομάδες και στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon