cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Μαρία Καλουδιώτη: Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να είναι ένα κόμμα

Ο Μάριος Διονέλλης συζητά με την Μαρία Καλουδιώτη για τις επιλογές και τα πρώτα δείγματα από την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Μαρία Καλουδιώτη: Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να είναι ένα κόμμα

Η κ. Καλουδιώτη είναι από τα 30 στελέχη που πρότειναν για την προεδρία τον Στέφανο Κασσελάκη και στη συζήτηση με τον Μ. Διονέλλη ερωτάται αν όλα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από τον νέο πρόεδρο είναι «αριστερά».

Η ίδια υπερασπίζεται την επιλογή της, τονίζει πως σε πολλά θέματα δεν πρέπει να μένουμε ιδεοληπτικά προσηλωμένοι και υπερασπίζεται τη θέση της ότι η σύγχρονη Αριστερά πρέπει να αναζητεί συγκλίσεις και συμβιβασμούς αν θέλει να κυβερνήσει.

Τάσσεται πάντως ξεκάθαρα εναντίον της εξαγγελίας περί stock options των εργαζομένων που διατύπωσε ο κ. Κασσελάκης ενώ χαρακτηρίζει άτσαλο τον τρόπο που ο ίδιος έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα γύρω από τα θέματα φύλου, την παρένθετη μητρότητα κτλ τονίζοντας όμως πως χρειάζεται βοήθεια για να ασκήσει το ρόλο του σε όλα τα επίπεδα και όχι συμπεριφορές που τον υποσκάπτουν και εν τέλει δεν σέβονται την κρίση των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση ανοίγεται σε πολλά ζητήματα από τις εξορύξεις ως το χρηματιστήριο ενέργειας, και από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ως τις απαραίτητες συγκλίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εν τέλει η κ. Καλουδιώτη διατυπώνει ευθέως την προσωπική της εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενωθούν σε ένα κοινό κόμμα καθώς δεν χωρούν πολλά κόμματα στον αριστερό, κεντρώο ή σοσιαλιστικό χώρο.

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon