cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Αιφνίδια αντικατάσταση του ανακριτή της υπόθεσης Καραϊβάζ

“Αίσθηση” έχει προκαλέσει η αιφνίδια αντικατάσταση του ανακριτή, που ερευνούσε τη δολοφονία με 10 σφαίρες του Γιώργου Καραϊβάζ!!!

Αιφνίδια αντικατάσταση του ανακριτή της υπόθεσης Καραϊβάζ

Για την υπόθεση αυτή, ο ανακριτής είχε προφυλακίσει, τον Μάιο του 2023, δύο αδέλφια που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Ενώ φυσικά προφανώς και η έρευνα συνεχιζόταν με σκοπό να εντοπιστεί και ο άνθρωπος που έχει δώσει την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δημοσιογράφου.

Μάλιστα, στο διαβιβαστικό της αστυνομίας εκτός από τα ονόματα των δύο αδελφών, που μετά την απολογία τους οδηγήθηκαν στη φυλακή, αναφέρονται ακόμη δύο ονόματα πολύ γνωστά στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Ενός 54χρονου κι ενός 55χρονου.

Ο 54χρονος, που την εποχή της δολοφονίας του Καραϊβάζ ήταν κρατούμενος, φέρεται να εμπλέκεται μέσω άλλου προσώπου στην προμήθεια από τους φερόμενους ως δολοφόνους καρτών SIM των κινητών τηλεφώνων, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και τα οποία είχαν αγοραστεί από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πανόρμου.

Ο 55χρονος φέρεται να ήταν ο οδηγός του βαν, που χρησιμοποίησαν οι δράστες μαζί με ένα σκούτερ την παραμονή αλλά και την ημέρα της δολοφονίας.

Ωστόσο, για τα δύο αυτά άτομα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία δεν ήταν τόσο επιβαρυντικά για να εκδοθούν εναντίον τους εντάλματα σύλληψης.

Ο ανακριτής, λοιπόν, επιχειρούσε μέσα από πληροφορίες και μαρτυρικές καταθέσεις, να φωτίσει τον πραγματικό τους ρόλο στην υπόθεση και έτσι να φτάσει στον ηθικό ή τους ηθικούς αυτουργούς του στυγερού εγκλήματος.

Χάθηκαν και οι συνομιλίες της ΕΥΠ…

Ένα άλλο στοιχείο που φέρεται να αναζητούσε ο ανακριτής λίγο πριν αντικατασταθεί, ήταν οι εξαφανισμένες συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ, τον οποίο παράνομα παρακολουθούσε η ΕΥΠ, για δήθεν λόγους εθνικής ασφαλείας, όταν Διοικητής της ήταν ο Γιάννης Ρουμπάτης.

Οι παράνομες υποκλοπές σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ έγιναν στα πλαίσια της έρευνας για την λεγόμενη Greek Mafia και διήρκεσαν για επτά τουλάχιστον μήνες. Μέχρι σήμερα, όμως, οι χιλιάδες αυτές συνομιλίες ουδέποτε διαβιβάστηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος ο Καραϊβάζ, μάλιστα, λίγο καιρό πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων σχεδόν έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021, είχε γράψει στην ιστοσελίδα του στο bloko.gr:

«Υπουργοί, κυβερνητικοί, επιχειρηματίες, απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί, δικαστικοί, εκκλησιαστικοί κ.ο.κ. Βρώμικο χρήμα, δολοφονίες, εκβιασμοί, μαφία. Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κ. και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι; Δεν άκουσε ποτέ η κ. αστυνόμος συνομιλίες του Παπαχρήστου με το αφεντικό της και τα αφεντικά του;

Μέσα στη συνείδησή μου βρίσκονται και αυτά. Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου…»

Ο πρώην αστυνομικός, Σπύρος Παπαχρήστος, στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, είχε δολοφονηθεί την 1η Μαΐου 2018 έξω από την ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη και οι δράστες παραμένουν ακόμη άγνωστοι και ασύλληπτοι.

Η κυρία αστυνόμος που μετείχε στις παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και αναφέρει στο παραπάνω δημοσίευμα ο Γιώργος Καραϊβάζ, στη συνέχεια φέρεται να έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και στις παρακολουθήσεις πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων και μέσω του συστήματος Predator…

Με βάση αυτά τα δεδομένα, μπορεί κάποιος αρμόδιος να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το λόγο της αντικατάστασης του 30ου ανακριτή Αθήνας;

Με πληροφορίες από newsbreak.gr

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon