cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 20.05 2024

Δεν θα μείνει Natura ούτε για δείγμα προς χάριν των επενδυτών

Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και των συμφερόντων η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί της κάνουν σχέδια ολοκληρωτικής καταστροφής των περιοχών Natura για χάρη των επενδυτών φίλων τους…

Δεν θα μείνει Natura ούτε για δείγμα προς χάριν των επενδυτών

Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και των συμφερόντων η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί της αφαιρούν ακόμα και το ελαχιστότατο δίχτυ προστασίας που υπήρχε στις περιοχές Natura.

Μιλάμε για σχέδια ολοκληρωτικής καταστροφής των προστατευόμενων, ασπούμε, μέχρι σήμερα περιοχών σε όλη τη χώρα μας όπου οι ΑΠΕ, τις οποίες φοβόμαστε, αποδεικνύονται πως είναι το μικρότερο «κακό».

Τώρα, και καλά για να αποκτήσουμε ενεργειακή επάρκεια, θα επιτρέπουν ακόμα και εξορύξεις ενώ κάνουν όνειρα για κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης, διάνοιξη δρόμων, ξενοδοχείων κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς σε προστατευόμενες περιοχές.

Κοινώς, η έννοια Natura «βιάζεται» και καθυποτάσσεται με τόσο βάναυσο και προφανή τρόπο που πραγματικά είναι να απορεί κανείς που η ΕΕ και τα όργανα της δεν έχουν ακόμα παρέμβει.

Κανονικά βέβαια θα έπρεπε κι όλη η Ελλάδα να είναι στους δρόμους γι αυτό το έγκλημα που ετοιμάζουν, όμως δυστυχώς το ντύνουν με λέξεις δύσκολα κατανοητές και έχοντας χρυσοπληρώσει τη σιωπή των συστημικών ΜΜΕ μπορούν να αλωνίζουν.

Σκεφτείτε το μέγεθος του θράσους που έχουν αποκτήσει ώστε στις νέες ρυθμίσεις για το περιβάλλον προβλέπουν πως ιδιώτες θα κάνουν τις μελέτες για όλα αυτά που θα μπορούν να καταστρέψουν τις Natura έτσι ώστε και να προχωρούν γρηγορότερα και ευθύνη να μην έχει κανείς τους για την καταστροφή.

Όλα θυσιάζονται για τους φίλους τους επενδυτές κι αυτό σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή όχι απλά χτυπάει καμπανάκι αλλά έχει βάλει τα κεφάλια μας δίπλα στο σήμαντρο μεγάλης καμπάνας και τη χτυπάει ξεκουφαίνοντας μας μήπως και καταλάβουμε πως μόνοι μας «βγάζουμε» τα μάτια μας και στα παιδιά μας θα παραδώσουμε καμένη γη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon