cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Οι ζωές μας μετράνε: ξανά στους δρόμους!!!

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει ξεσηκώσει κύμα παλλαϊκής οργής σε όλη τη χώρα, το οποίο δεν έχει κοπάσει ακόμα – Κλιμακώνεται η λαϊκή οργή – Ραντεβού στις 16 του μήνα στην 24ωρη απεργία

Οι ζωές μας μετράνε: ξανά στους δρόμους!!!
photo: Yiorgis Pakioufis

Αν και Κυριακή, το Ηράκλειο κινήθηκε σε ρυθμούς κινητοποίησης, με χιλιάδες κόσμου να γεμίζουν ξανά το κέντρο της πόλης. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και πολίτες, προκειμένου να διαδηλώσουν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα αλλά και για τις ζωές μας συνολικά.

«Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές», «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», μερικά από τα βασικά συνθήματα – πανό.

Η νεολαία ξανά στους δρόμους – Μαζικές οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Παλλαϊκό αίτημα που εκφράζεται και μέσα από τις διαδηλώσεις είναι να μην συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στη σύγκρουση των τρένων και όσοι ευθύνονται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα!!!

“Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” ένα από τα συνθήματα – πανό που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όπως και τα συνθήματα και πανό κατά της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη!!!

Ενώ από το στόχαστρο της νεολαίας δεν έλειψαν και οι… “ΑΡΔ”. Χαρακτηριστικά τα πλακάτ που στοχοποιούσαν τους μεγαλοδημοσιογράφους…

Βούλιαξε το Σύνταγμα ξανά!!!

Συνεχίζοντας τη μαζική συμμετοχή που καταγράφηκε στα συλλαλητήρια της προηγούμενης Κυριακής, αλλά και της περασμένης Τετάρτης (8/3), έτσι και χθες σωματεία εργαζομένων, μαθητές και φοιτητές έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Σύνταγμα!!!

Συνδικάτα και συλλογικότητες έδωσαν ραντεβού για τις 16 του μήνα στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πανό και συγκεντρώσεις μέχρι και στις… Βρυξέλλες!!!

Η νοσηρή διακυβέρνηση Μητσοτάκη άλλωστε είναι γνωστή στο εξωτερικό εδώ και καιρό, μιας και εκεί δεν είχαν τα παπαγαλάκια του ΣΚΑΙ και των λοιπών πετσοταϊσμένων ΜΜΕ να τους κάνουν σούπα το μυαλό. Έτσι και σήμερα βγήκε πλήθος κόσμου στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθεί για το έγκλημα στα Τέμπη. Το πανό τους χαρακτηριστικό, μόνο που για να γίνει πραγματικότητα ίσως και να πρέπει να μας στείλουν Ελλάδα τον γνωστό… Βέλγο Εισαγγελέα.

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

  • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
  • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon