cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες απειλούν την υδροδότηση του Δήμου Μυλοποτάμου

Η συνεχιζόμενη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν φέρει το νερό της περιοχής του Δήμου Μυλοποτάμου σε κρίσιμο σημείο, με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης να ενημερώνει τους κατοίκους πως η υδροδότηση απειλείται σοβαρά και τους ζητά να εφαρμόσουν μέτρα…

Ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες απειλούν την υδροδότηση του Δήμου Μυλοποτάμου

Η συνεχιζόμενη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν φέρει το νερό της περιοχής του Δήμου Μυλοποτάμου σε κρίσιμο σημείο, σύμφωνα με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μυλοποτάμου (ΔΕΥΑΜ), η οποία ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου πως η υδροδότηση απειλείται σοβαρά και καμία ποσότητα νερού δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ανεκτή για σπατάλη.

Συμφωνα με σχετικό έγγραφο, για να μην αντιμετωπίσει και ο Μυλοπόταμος σοβαρά προβλήματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο απαιτείται να εφαρμοστούν από δημότες και κατοίκους άμεσα τα παρακάτω ενδεικτικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα λειψυνδρίας:

  • Αμεσος έλεγχος για διαρροές: Ελέγξτε άμεσα και διορθώστε κάθε διαρροή σε σωληνώσεις και βρύσες. Κάθε σταγόνα που χάνεται είναι πολύτιμη.
  • Άμεση ενημέρωση της ΔΕΥΑΜ σε περίπτωση που διαπιστωθούν βλάβες-διαρροές, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα άσκοπης σπατάλης νερού.
  • Περιορισμός κατανάλωσης νερού: Μειώστε την καθημερινή κατανάλωση νερού, περιορίζοντας το πλύσιμο αυτοκινήτων και αύλειων χώρων, μειώνοντας τον χρόνο του μπάνιου και χρησιμοποιώντας νερό με σύνεση στις καθημερινές δραστηριότητες.
  • Ορθολογική χρήση στην άρδευση: Αρδεύστε τους κήπους μόνο κατά τις ώρες που δεν υπάρχει ήλιος για να μειωθεί η εξάτμιση και μόνο εφόσον είναι απόλυτα απαραίτητο. Χρησιμοποιείται μόνο το απαραίτητο νερό για την άρδευση των δέντρων, με έλεγχο για την αποφυγή υπερκατανάλωσης του νερού.
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση: Μιλήστε με φίλους και γείτονες για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τη σημασία της συμμετοχής όλων στη λύση του προβλήματος.
  • Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα λαμβάνονται, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, αυστηρά μέτρα που μπορεί να περιλαμβάνουν πρόστιμο και περιορισμό παροχής.
  • Η προσωρινή διακοπή άρδευσης δεν αποκλείεται ως μέτρο περιορισμού σε περιοχές με υπερβολική χρήση.

Τονίζεται, επίσης, πως απαιτείται η δέσμευση όλων δεδομένου ότι η κατάσταση δεν επιδέχεται καθυστερήσεις ή αμέλεια.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon