cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Η Μόσχα θα κόψει το αέριο σε μη φιλικές χώρες

Η Μόσχα θα διακόψει πλήρως τις προμήθειες αερίου και σε άλλες «μη φιλικές» χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα!!! Και τώρα ο Μητσοτάκης ψάχνει για… ρούβλια!!!

Η Μόσχα θα κόψει το αέριο σε μη φιλικές χώρες

Ο πρόεδρος της ρωσικής βουλής δήλωσε ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom έλαβε τη σωστή απόφαση, όταν διέκοψε πλήρως τις προμήθειες αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία, και πρόσθεσε πως η Μόσχα πρέπει να κάνει το ίδιο και με άλλες «μη φιλικές» χώρες.

«Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με άλλες χώρες που είναι μη φιλικές προς εμάς», έγραψε στο λογαριασμό του στο Telegram ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, πρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία διότι οι δύο αυτές χώρες δεν πλήρωσαν σε ρούβλια.

«Οι πληρωμές για την παράδοση αερίου μετά την 1η Απριλίου θα πρέπει να γίνονται σε ρούβλια χρησιμοποιώντας νέα στοιχεία πληρωμών για τα οποία οι συμβαλλόμενοι έχουν ενημερωθεί εγκαίρως», επισήμανε η Gazprom, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παραδέχεται η κυβέρνηση ότι και η Ελλάδα θα πληρώσει σε ρούβλια;

Σε «τεχνικό» μετέτρεψε το ζήτημα της πληρωμής σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο και του «εκβιασμού» του Πούτιν για τον τρόπο καταβολής των πληρωμών η κυβέρνηση, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε με τον πιο επίσημο τρόπο πως ήδη αντιμετωπίζεται η μετατροπή των ευρώ σε ρούβλια, με μόνη σημείωση «να μην παραβιάζονται οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία».

Σε έμμεση επιβεβαίωση του χθεσινού δημοσιεύματος των Financial Times για «ευρωπαϊκές χώρες που ετοιμάζονται να πληρώσουν για ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια» προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πρωί της Πέμπτης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, περιγράφοντας πως η χώρα μας περιλαμβάνεται σε εκείνες που δέχονται τον «εκβιασμό» του Πούτιν.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon