cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Αισθητός και στην Κρήτη ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας

Διπλός σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ηλείας. Έγινε αισθητός τόσο στην Πελοπόνησσο και στην Αθήνα, όσο και στις βόρειες περιοχές της Κρήτης…

Αισθητός και στην Κρήτη ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας

Διπλός σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ηλείας. Έγινε αισθητός τόσο στην Πελοπόνησσο και στην Αθήνα, όσο και στις βόρειες περιοχές της Κρήτης.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σύμφωνα με το γεωδυναμικό σεισμολογικό ινστιτούτο Αθηνών σημειώθηκε στις 9:11 και ήταν εντάσεως 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρισκόταν 17 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 34,1 χλμ.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 9:12 και σύμφωνα με με το γεωδυναμικό σεισμολογικό ινστιτούτο ήταν εντάσεως 5,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στα 14 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων και το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στα 21.4 χιλιόμετρα.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Καλαμάτα και τις όμορες περιοχές, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές ενώ η διπλή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon