cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Απορίες … έκτακτης ανάγκης

Χρησιμοποιούν τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για να πράξουν τα δέοντα ή μήπως για να κάνουν και πάλι κομματικό παιχνίδι; Έρχονται και εκλογές άλλωστε…

Απορίες … έκτακτης ανάγκης
Πώς μπαίνει μια περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε. 

Ας αρχίσουμε

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σητεία. Οκ. Το ακούμε. Κι ως ένα βαθμό το βρίσκουμε λογικό. 400.000 ευρώ άμεσα χωρίς τεχνικές εκθέσεις για τις πρώτες ενισχύσεις. Το ακούμε επίσης. 

Κι αρχίζουμε τώρα τις απορίες… 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χερσόνησος. Τι συνέβη στη Χερσόνησο; Κάθε μέρα πηγαίνω εκεί. Δεν είδα κάτι. Μας κρύβουν (*) τίποτα; 

Δεύτερη απορία: 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση της μονάδας λυμάτων της Σητείας. Οκ. Έχει λέει πλήρως καταστραφεί. Κι αυτά τα χρήματα δίνονται από το Υπουργείο … Ναυτιλίας! 

Αυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω. Εκτός και αν υπάρχει επιλέξιμη δαπάνη από το Υπουργείο Ναυτιλίας, επειδή τα λύματα καταλήγουν στη θάλασσα. 

Βέβαια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Κουτουλάκης, λέει πως όλες οι υποδομές αποτελούν πλέον επιλέξιμες δαπάνες για την Κρήτη. Κι έχουν δοθεί αντίστοιχα ποσά και σε Ρέθυμνο και σε Χανιά μέσω ενός νόμου … 47κάτι που ήρθε να αποκαταστήσει τις αδικίες για την Κρήτη.

Πάντως για την ιστορία εμείς να προσθέσουμε πως Υπουργός Ναυτιλίας είναι ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης που εκλέγεται βουλευτής στο Λασίθι από το 2004. Μα είδατε κάτι συμπτώσεις; Και στην Χερσόνησο όμως ο Δήμαρχος ανήκει πολιτικά στον χώρο της ΝΔ. Τυχαίο θα είναι μάλλον και αυτό…

(*) Γούβες, Κοκκίνη υπήρξε πλημμύρα αλλά με περιορισμένης έκτασης ζημιές που ίσως και να μην δικαιολογούν την κήρυξη του Δήμου Χερσονήσου σε έκτακτη ανάγκη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon