cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Ας αρχίσουμε να μετράμε τι θα πληρώνουμε σε διόδια

Προσωρινός ανάδοχος η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στον ΒΟΑΚ κι ας αρχίσουμε από τώρα να μετράμε τι θα πληρώνουμε σε διόδια. Μας έφαγαν οι “ας έχουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο κι ας πληρώνουμε”, λες και τόσα χρόνια λίγα έχουμε πληρώσει…

Ας αρχίσουμε να μετράμε τι θα πληρώνουμε σε διόδια

Ως νέο μας το παρουσίασαν ότι η ΤΕΡΝΑ έγινε προσωρινός ανάδοχος στον “νέο” ΒΟΑΚ λες και υπήρχε κανείς στην Κρήτη που να πίστευε ότι θα την πάρει την “δουλειά” άλλος…

Και μιλάμε για την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου, για τη σύμβαση παραχώρησης του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ) στο τμήμα Χανιά- Ηράκλειο» της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Μάλιστα συνέβη και το εξής παράδοξο, πέρασε η προθεσμία και δεν ασκήθηκε καμιά προδικαστική προσφυγή που θα καθυστερούσε τις διαδικασίες.

Η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 χρόνια, εκ των οποίων έως πέντε χρόνια η περίοδος μελετών και κατασκευών, για τα 157,5 χιλιόμετρα του τμήματος Χανιά-Ηράκλειο.

Και βέβαια μιλάμε για ένα έργο φιλέτο όχι μόνο λόγω του υψηλού κόστους του αλλά κυρίως για τα διόδια που θα εισπράττει η εταιρεία, τα οποία σε ένα τουριστικό νησί σαν την Κρήτη θα υπερκαλύψουν πάρα πολλές φορές και μέσα σε λίγα χρόνια το κόστος κατασκευής του δρόμου.

Αλλοίμονο στους Κρητικούς που θα πρέπει πλέον για να κινηθούν στο ΒΟΑΚ να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι περισσότεροι τώρα θα ακούσεις να λένε, ας έχουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο κι ας πληρώνουμε.

Όμως όταν θα δουν πως θα πληρώνουν όχι μόνο 35 χρόνια αλλά όλη τους τη ζωή και κάποιοι θα θησαυρίζουν στις πλάτες τους τότε κι από τα χρήματα αυτά δεν θα μένει τίποτα στην Κρήτη τότε να τους δούμε…

Γιατί είναι κανόνας άπαξ και μπουν διόδια δεν φεύγουν ποτέ και τα κόστη τους διαρκώς θα αυξάνονται (βλέπε πρόσφατη αύξηση 33% στα διόδια της Εγνατίας).

Και καλά εκείνοι που θα θέλουν απλά να κάνουν τις βόλτες τους μπορεί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις, οι επαγγελματίες όμως που πρέπει να μετακινούνται διαρκώς σε αυτό το δρόμο έχουν υπολογίσει τι θα τους κοστίζει;

Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτό… έχει σκεφτεί κάποιος και τις αυξήσεις που θα ακολουθήσουν μετά στα προϊόντα που μετακινούνται στον ΒΟΑΚ; 2 και 3 φορές θα τα πληρώνουμε τα διόδια.

Αλλά… χαλάλι, ας έχουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο κι ας πληρώνουμε, λες και τόσα χρόνια λίγα έχουμε πληρώσει…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon