cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Διώχνουν οι μοναχοί τους βοσκούς για να βάλουν ΑΠΕ

Στην Μονή Οδηγήτριας την είδαν “επιχειρηματίες” και κάνουν business με εγκατάσταση ΑΠΕ βάζοντας στο περιθώριο τόσες οικογένειες κτηνοτρόφων που πετούν έξω από τα βοσκοτόπια. Ποιος ο ρόλος της Εκκλησίας τελικά;

Διώχνουν οι μοναχοί τους βοσκούς για να βάλουν ΑΠΕ

Θέλει λέει η Μονή Οδηγήτριας να πάρει από τους κτηνοτρόφους, που δεκαετίες τώρα νοικιάζουν τους βοσκότοπους ιδιοκτησίας της, τις εκτάσεις και να εγκαταστήσει ΑΠΕ.

Μάλιστα…το ακούσαμε κι αυτό και μας προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη, όχι τόσο γιατί μια Μονή μπαίνει σε επιχειρηματικά χωράφια, το έχουμε ξαναδεί το σήριαλ, αλλά κυρίως γιατί άνθρωποι της Εκκλησίας, που πρέπει να δίνουν προτεραιότητα, να συμπονούν και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους, βάζουν στο περιθώριο τόσες οικογένειες για να κάνουν business.

Και πάλι αν οι κτηνοτρόφοι νέμονταν για χρόνια τη γη του Μοναστηριού τζάμπα να πούμε έχουν ένα μικρό δίκιο στην Οδηγήτρια θέλουν κι αυτοί για να ζήσουν το κατιτίς τους, όμως οι κτηνοτρόφοι πλήρωναν ενοίκιο.

Για την περιβαλλοντική υποβάθμιση που θα προκαλέσουν οι ΑΠΕ στη μοναστηριακή περιουσία δεν το συζητάμε, είναι αυτονόητη και είναι υπόθεση όλων μας, όχι μόνο των μοναχών της Οδηγήτριας

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon