cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Εγκρίθηκε η μελέτη για την προστασία του Παλίγκρεμνου

Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης την μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται ο Παλίγκρεμνος ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και προστατευόμενο μνημείο της Φύσης…

Εγκρίθηκε η μελέτη για την προστασία του Παλίγκρεμνου

Δεκτή έκανε την μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε χθες και ανάμεσα στα θέματα ήταν και η συζήτηση επί της μελέτης.

Κατά τη συζήτηση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης αξιολόγησης και χαρακτηρισμού της περιοχής του Παλίγκρεμνου, βρέθηκε πλήθος κόσμου και φορέων προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στην σχεδιαζόμενη επένδυση.

Όπως επισημαίνεται στην μελέτη, έγινε χαρτογράφηση και καταγραφή των στοιχείων της περιοχής, τονίζοντας ότι εντοπίστηκαν τρία ρήγματα.

Μελετήθηκαν τα χαρακτηριστικά τους και είναι πιθανά ενεργά ρήγματα που συνδέονται με τα τρία μικρότερα ρήγματα, κάνοντας απαγορευτικό να κατασκευαστεί οτιδήποτε πάνω στο μνημείο.

Επίσης, στη μελέτη αναφέρονται τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το σημείο υδροβιότοπο, καθώς έχει διαπιστωθεί οτι την περίοδο του χειμώνα σχηματίζεται λιμνούλα με πολλά είδη πουλιών.

Στον χώρο της συνεδρίασης βρέθηκε πλήθος κόσμου αλλά και συλλογικοτήτων, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επένδυση και να απαιτήσουν την προστασία της τοποθεσίας, ενώ αρκετές φορές υπήρξαν διακοπές, άλλοτε αποδοκιμασίας και άλλοτε με χειροκροτήματα.

Τελικά, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης που χαρακτηρίζει το Παλίγκρεμνο ως Προστατευόμενο Τοπίο ή Προστατευόμενο Φυσικό Σχηματισμό.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon