cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Επίδομα για μαθητές ακριτικών νησιών ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Τη θέσπιση οικονομικού βοηθήματος για τη στήριξη των μαθητών των ακριτικών νησιών στα οποία δεν λειτουργούν Γυμνάσια και Λύκεια, ζητά με έγγραφό του προς το Υπουργείο Παιδείας, ο Νίκος Καλογερής…

Επίδομα για μαθητές ακριτικών νησιών ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Mε αφορμή την οριστική απόρριψη εκ μέρους του Υπουργείου, της ίδρυσης Γυμνασίου για δύο μόλις μαθητές στο νησί της Γαύδου, o αντιπεριφερειάρχης Χανίων τονίζει ότι «επιβάλλεται η θεσμοθέτηση οικονομικού βοηθήματος για τους μαθητές των ακριτικών νησιών στα οποία δεν λειτουργούν Γυμνάσια και Λύκεια προκειμένου να υποστηριχθούν οι οικογένειές τους, για μπορούν τα παιδιά να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους».

Όπως αναφέρει ο κ. Καλογερής, πρόκειται για απόφαση με την οποία δεν διαφωνεί η Αντιπεριφέρεια, για λόγους ακαδημαϊκούς αλλά και παιδαγωγικούς, ωστόσο θα φέρει σε δεινή οικονομική – και όχι μόνο – θέση τις οικογένειες, αφού πρέπει είτε στο σύνολό τους, είτε μεμονωμένα οι μαθητές, να μετακομίσουν σε περιοχή που λειτουργεί Γυμνάσιο για να συνεχίσουν την υποχρεωτική από το νόμο εκπαιδευτική διαδικασία.

Πάντως, ο κ. Καλογερής εκτιμά ότι το κόστος ενός οικονομικού βοηθήματος της τάξης των 500€ το μήνα για κάθε μαθητή, είναι πολύ λιγότερο από αυτό που θα απαιτούνταν για την ίδρυση Γυμνασίων και Λυκείων στα ακριτικά νησιά και ζητά να εξεταστεί η θεσμοθέτησή του για να μπορούν οι γονείς να προετοιμαστούν εγκαίρως για την προσεχή σχολική χρονιά.

«Θεωρούμε ότι η συνολική δημοσιονομική επιβάρυνση θα είναι πολύ χαμηλή, με δεδομένο ότι το μέτρο αφορά κάποιες δεκάδες παιδιών ανά έτος», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon