cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

ΕΣΤΙΑ: Tα ίχνη μίας διαδρομής

Ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αποτυπώνει την εξαετή εμπειρία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στο πεδίο του προσφυγικού με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, παρουσιάστηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου (video)

ΕΣΤΙΑ: Tα ίχνη μίας διαδρομής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και στον απόηχο μίας από τις μεγαλύτερες προσφυγικές τραγωδίες, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου παρουσίασε στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Πολύκεντρο Νεολαίας και σε πρώτη προβολή, το ντοκιμαντέρ «ESTIA: Tα ίχνη μίας διαδρομής».

Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει την εξαετή εμπειρία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στο πεδίο του προσφυγικού και σε πρώτο πλάνο έρχονται οι αναμνήσεις τόσο των προσφύγων που φιλοξενήθηκαν στην Κρήτη, όσο και των ανθρώπων που τους στήριξαν στην νέα τους αρχή.

Μετά την προβολή της ταινίας, ακολούθησε ανοιχτός διάλογος για τις κοινές προκλήσεις ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες και βιώματα που συναντιούνται όταν η πραγματική ζωή συνθέτει τα πιο ανατρεπτικά σενάρια.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στις προσφυγικές κοινότητες, αλλά και στους ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται στον ανθρωπιστικό τομέα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, και εντασσόταν στο πλαίσιο του Refugee Week 2023, το οποίο είναι ένα φεστιβάλ ευαισθητοποίησης για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες.

Το Refugee Week Greece φιλοδοξεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έναν δημοκρατικό ανοιχτό διάλογο σχετικά με την διεκδίκηση δίκαιων, συμμετοχικών και ισότιμων κοινωνιών, δημιουργώντας θετικά μηνύματα.

ESTIA: Tα ίχνη μίας διαδρομής – Το Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει την εξαετή εμπειρία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στο πεδίο του προσφυγικού και σε πρώτο πλάνο έρχονται οι αναμνήσεις τόσο των προσφύγων που φιλοξενήθηκαν στην Κρήτη όσο και των ανθρώπων που τους στήριξαν στην νέα τους αρχή.

Μέσα σε 45 λεπτά αποτυπώνονται οι κοινές προκλήσεις ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες και βιώματα που συναντιούνται όταν η πραγματική ζωή συνθέτει τα πιο ανατρεπτικά σενάρια.

Δείτε το παρακάτω…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon