cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς δεν έχει άδεια μητρότητας;

Ο πρωθυπουργός, σε δημόσια ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι οι μητέρες, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, θα λαμβάνουν εννέα μήνες επίδομα μητρότητας όμως,στην απόφαση αυτή δεν εντάσσονται οι αναπληρώτριες μητέρες εκπαιδευτικοί…

Για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς δεν έχει άδεια μητρότητας;

Μία κατάφορη αδικία που δείχνει την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση, υπόκεινται οι γυναίκες στην Εκπαίδευση καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές που θα δικαιούνται την 9μηνη άδεια μητρότητας που ανακοίνωσε η Ν.Δ..

Ο πρωθυπουργός, σε δημόσια ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι οι μητέρες, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, θα λαμβάνουν εννέα μήνες επίδομα μητρότητας.

Δυστυχώς, όμως, στην απόφαση αυτή δεν εντάσσονται οι αναπληρώτριες μητέρες εκπαιδευτικοί, γεγονός που συνιστά άνιση αντιμετώπιση και αποτελεί συνάμα κατάφωρη αδικία.

«Ως εκπαιδευτική κοινότητα διαπιστώνουμε ότι Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ αγνοούν, γι’ άλλη μια φορά, τις αναπληρώτριες μητέρες που εργάζονται στην Εκπαίδευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και προσθέτει:

«Σε μια περίοδο όπου οι μισθοί βρίσκονται στα τάρταρα και η ακρίβεια σαρώνει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας (στέγη, καύσιμα, τρόφιμα) οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο γυρίζουν τη χώρα για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο, με περιορισμένα όμως δικαιώματα. Ως εδώ».

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάφορη αδικία και την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ζητά την άμεση ένταξη στη ρύθμιση για τους εννέα μήνες επίδομα μητρότητας και τις μητέρες-εργαζόμενες στην Εκπαίδευση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος ζητά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να προχωρήσει στην άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με εκείνα των μονίμων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon