cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Ξεκάθαρο πλέον το ότι η ΝΔ δε στηρίζει ούτε τη μητρότητα

Σε μια χώρα με τόσο οξύ πρόβλημα υπογεννητικότητας, το να στερείς το επίδομα μητρότητας από γυναίκες-μάνες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές είναι ντροπιαστικό…

Ξεκάθαρο πλέον το ότι η ΝΔ δε στηρίζει ούτε τη μητρότητα

Μιλάμε για κοινωνική πολιτική και ενίσχυση της μητρότητας στην Ελλάδα όχι ψέματα…

Και η ΝΔ φροντίζει με κάθε τρόπο να αποδεικνύει πως οι λόγοι της είναι αναντίστοιχοι των πολιτικών που εφαρμόζει και βέβαια δεν θα μπορούσε απ αυτή την τακτική να εξαιρεθεί η μητρότητα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει ως άξιες να λάβουν το επίδομα μητρότητας μόνο τις γυναίκες-επαγγελματίες που είναι ασφαλιστικά ενήμερες.

Όλες οι υπόλοιπες που έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ αποκλείονται από την πενιχρή παροχή για να μάθουν να τα «σκάνε» στο κράτος κι ας μην έχουν χρήμα.

Είναι αδιανόητο, για οποιοδήποτε λόγο, σε μια χώρα με τόσο οξύ πρόβλημα υπογεννητικότητας, το να στερείς το επίδομα μητρότητας από γυναίκες-μάνες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα περισσότεροι από 500.000 ασφαλισμένοι-ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν οφειλές στο ασφαλιστικό σύστημα κι ανάμεσα τους πολλές γυναίκες που η ανάλγητη πολιτική της ΝΔ τους στερεί και τους αποκλείει από την 9μηνη παροχή μητρότητας.

Είναι πραγματικά ντροπιαστικό για την κυβέρνηση σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, μια χώρα γερόντων όπως εξελίσσεται, να συνδέονται η μητρότητα και οι παροχές της με τα χρέη στον ΕΦΚΑ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon