cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Γιατί όχι το αυτοφυές πράσινο αλλά θέλουν από το Δήμο αναρριχώμενα;

Μπορεί πρακτικά να μην έχει γίνει καμία αξιόλογη προσπάθεια για να αποκτήσει περισσότερο και καλύτερο πράσινο το Ηράκλειο, τώρα όμως άρχισε να μας ενοχλεί και το… αυτοφυές πράσινο στα Τείχη;

Γιατί όχι το αυτοφυές πράσινο αλλά θέλουν από το Δήμο αναρριχώμενα;

Εργασίες εκτελεί αυτό το διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου πάνω στα τείχη της πόλης όπου μεταξύ άλλων κατασκευάζει αναψυκτήριο.

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα εργαζόμενοι πήγαν στα τείχη, πάνω από την Πύλη Ιησού, κι άρχισαν να ψεκάζουν το αυτοφυές πράσινο που υπάρχει εκεί.

Άνθρωποι που ζουν στην περιοχή αντέδρασαν γιατί χαίρονται καθημερινά να βλέπουν, από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα τους, την ωραία εικόνα του πρασίνου πάνω στα τείχη και τρόμαξαν με τον ψεκασμό.

Πιο πολύ όμως τρόμαξαν όταν έμαθαν, από τους εργαζόμενους που έκαναν τον ψεκασμό, πως θέλουν να ξεράνουν το αυτοφυές πράσινο, που εναλλάσσεται ανάλογα με τις εποχές του χρόνου, για να φυτέψουν, λέει αναρριχώμενα φυτά.

Έχοντας νωπή ακόμα την εικόνα του πως ήταν και πως έγινε το πράσινο στο Πάρκο Γεωργιάδη, οι περίοικοι δεν χάρηκαν καθόλου με αυτή την εξέλιξη.

Όπως μας είπε κάτοικος, που μας έστειλε και το φωτογραφικό υλικό, μέχρι σήμερα δεν βλέπουν στην πόλη να έχει γίνει καμιά αξιόλογη προσπάθεια για να αποκτήσει περισσότερο πράσινο και καλύτερο πράσινο και τώρα διαπιστώνουν πως το Δήμο άρχισε να τον ενοχλεί και το πράσινο που εντελώς δωρεάν μας προσφέρει η φύση και θέλει να το καταστρέψει.

Γιατί, προσθέτουν, είναι καταστροφή, αυτό που κάνουν από το Δήμο Ηρακλείου να στερούν δηλαδή απ όλους τους περίοικους τη φυσική βλάστηση των τειχών για να φυτέψουν φυτά που με μαθηματική ακρίβεια μετά από λίγο καιρό θα σταματήσουν να φροντίζουν

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon