cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Η τούρτα του “Γρύσπο”…

Τέτοια άριστα υποκείμενα (σικ) «εγνωσμένου κύρους» ας τα χαίρεται η επιστημονική κοινότητα της Κρήτης αλλά και όσοι τα… λιβανίζουν!!!

Η τούρτα του “Γρύσπο”…

Με αφορμή την άκρως ρατσιστική ανάρτηση του πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και νυν Προέδρου του ΔΣ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κ. Γρυσπολάκη, είπαμε χθες να κάνουμε μια κουβέντα με φίλους και απόφοιτους του Πολυτεχνείου Κρήτης, για να θυμηθούμε τα κατορθώματα του.

Ο συγκεκριμένος λοιπόν έχει το κακό χούι μονίμως να… κλαψουρίζει για την τούρτα που του είχαν πετάξει πριν από 10 και βάλε χρόνια οι φοιτητές του Πολυτεχνείου στα Χανιά και να το παίζει διαρκώς θύμα και στην συνέχεια να βγαίνει από πάνω και να ξερνάει ακόμα περισσότερο μίσος και ρατσιστικό λόγο προς όποια κατεύθυνση τον εξυπηρετεί. Και φυσικά να συνοδεύει τον λόγο του και με τις εξίσου αυταρχικές πρακτικές του.

Ωστόσο, πάντα, ακολουθώντας την γνωστή πρακτική των Αρίστων, αποκρύπτει την μισή αλήθεια και συγκεκριμένα αυτή που είχε οδηγήσει τότε τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης να του πετάξουν την τούρτα.

Για να δούμε λοιπόν τι μας αποκρύπτει επιμελώς ο κύριος πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και νυν Πρόεδρος του ΔΣ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου κ. Γρυσπολάκης.

Όταν έγινε λοιπόν Πρύτανης, το αριστερό και προοδευτικό προσωπείο, που είχε από τα 80’s, το πέταξε κι άρχισε να γίνεται όλο και πιο αυταρχικός, ενώ επεδίωκε διαρκώς με διάφορα μέσα να στοχοποιεί και να κυνηγά εκδικητικά όποιον διαφωνούσε με την προσωπική του γραμμή. Με την βοήθεια, βεβαίως-βεβαίως, και του νομικού συμβούλου του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πάμε τώρα στο προκείμενο. Τω καιρώ εκείνω, είχε κανονίσει να παραχωρήσει στον ΟΤΕ το Μέγαρο Παπαδοπέτρου επί της Στρατηγού Τζανακάκη, το οποίο ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Του χαλάσανε όμως τη δουλειά οι φοιτητές που διεκδικούσαν το χώρο αυτό για τις πολιτιστικές τους ομάδες, τις οποίες είχε αφήσει άστεγες και τις κρατούσε σε “ομηρία” χρηματοδότησης, εκβιάζοντάς τες με αυτό τον τρόπο σε ό,τι αφορά τις πολιτικές τοποθετήσεις των μελών τους.

Οι φοιτητές, βλέποντας την πλήρη αδιαλλαξία του, προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου και σε διαδήλωση.

Κι ο “Γρύσπο” πώς απάντησε;

Ξεπερνώντας ακόμα και μερικούς άλλους, που είχαν προσλάβει δεκαπέντε μπράβους με αρχηγό τον διαβόητο Γιώργο Κονταξάκη, για να ξυλοφορτώνουν τους αντιφρονούντες φοιτητές, έφερε τα ΜΑΤ να τους κάνουν τόπι στο ξύλο.

Η τούρτα ήταν η απάντηση μερίδας φοιτητών στις αθλιότητες που αυτός ξεκίνησε και κλιμάκωσε.

Δείτε και το σχετικό βίντεο στη συνέχεια…

Κανείς δεν ξύπνησε ένα πρωί κι είπε “ας πάω να τουρτώσω το Γρυσπολάκη”.

Οι φοιτητές δεν είναι ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις, ούτε χούλιγκαν – ό,τι κι αν λένε διάφοροι “άριστοι” επιστήμονες εγνωσμένου κύρους…

Και βέβαια από κοντά και τα ΜΜΕ να σιγοντάρουν το αφήγημα του Γρύσπο, τα οποία ποτέ δεν είχαν φροντίσει να ζητήσουν την γνώμη και τις απαντήσεις των πραγματικών φοιτητών.

Και την ίδια ακριβώς τακτική ακολούθησαν τα τοπικά ΜΜΕ και τώρα πρόσφατα, όταν ο εν λόγω κύριος διορίστηκε από Μητσοτάκη – Μενδώνη ως Πρόεδρος ΔΣ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Έτρεχαν να προλάβουν να πάρουν συνέντευξη από το… “πρόσωπο” εγνωσμένου κύρους στον χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών που η κυβέρνηση Μητσοτάκη όρισε, νύχτα και μάλιστα Μεγάλης Πέμπτης, ως πρόεδρο στο Αρχαιολογικό Μουσείο αμέσως μετά την μετατροπή του σε ΝΠΔΔ. Και κάπως έτσι, όπως γράφαμε τότε, ο όρος “σήμερον κρεμάται επί ξύλου” είχε πάρει άλλη διάσταση εκφράζοντας με τον πιο κυνικό τρόπο την ουσιαστική “σταύρωση” του πολιτισμού της χώρας.

Και λίγους μήνες μετά τον διορισμό του… άριστου, είδαμε τους υπάλληλους φύλαξης αρχαιοτήτων να καταγγέλλουν τον νέο πρόεδρο του Δ.Σ. του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, για απειλές και εκβιασμούς σε βάρος εργαζομένων

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, σε σχετική ανακοίνωση του τον Ιούλιο κατάγγελλε τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, «ο οποίος επιχειρεί μέσω αναρτήσεων να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει έμμεσα τους εργαζομένους για πιθανή μετάθεσή τους σε κενές θέσεις σε περιοχές πολύ μακριά από την έδρα τους, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο φυλακτικό προσωπικό και όχι μόνο».

Όμορφο;

Και τώρα βλέπουμε ξανά αυτόν τον… «εγνωσμένου κύρους» άριστο να επικροτεί ανοιχτά τα πογκρόμ εις βάρος μεταναστών και τους κυνηγούς κεφαλών στον Έβρο με αφορμή τις πυρκαγιές.

Μετά την κατακραυγή βέβαια την κατέβασε την επίμαχη ανάρτηση…

Τέλειο;

Ε το λοιπόν… τέτοια άριστα υποκείμενα (σικ) ας τα χαίρεται η επιστημονική κοινότητα της Κρήτης και όσοι τα… λιβανίζουν επίσης.

Ας κάνουν ότι θέλουν μακρυά από μας όμως και από τους φόρους μας… διότι με αυτούς πληρώνονται οι μισθουλάρες τους στις διάφορες θέσεις που διορίζονται, για να κάνουν το κομμάτι τους και να πουλάνε τον αυταρχισμό και την εξουσιομανία τους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon