cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Ηράκλειο: Ελαιόλαδο με την υπογραφή του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Μέλη του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη πραγματοποιούν για δεύτερη χρονιά ελαιοκομιδή σε εκτάσεις που παραχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου…

Ηράκλειο: Ελαιόλαδο με την υπογραφή του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Περισσότερους από τέσσερις ή και πέντε τόνους ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, εκτιμάται ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη, που συμμετέχουν σε μια πρωτοποριακή δράση και για δεύτερη χρονιά, πραγματοποιούν την ελαιοκομιδή σε δύο εκτάσεις που ανήκουν στον δήμο Ηρακλείου, οι οποίες τους παραχωρήθηκαν για τη συλλογή ελαιόκαρπου.

Η δράση αυτή προέκυψε μετά την υπογραφή μνημονίου μεταξύ του δήμου και του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με στόχο από τη μια την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και από την άλλη, τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Πριν από ένα χρόνο υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΕΘΕΑ, προκειμένου να παραχωρηθούν δύο μεγάλοι ελαιώνες ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου, μια στην περιοχή Καρτερός του Ηρακλείου και μία στην Ιεράπετρα. Συνολικά πρόκειται για ελαιώνες με 2.800 ελαιόδεντρα, στα οποία απασχολούνται αυτό το διάστημα οι ωφελούμενοι του ΚΕΘΕΑ. Επίσης, το μνημόνιο προβλέπει ότι από το παραγόμενο ελαιόλαδο το 75% θα κρατήσει το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενώ το υπόλοιπο 25% θα διατεθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Ηρακλείου έκανε την οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα της ελαιοκαλλιέργειας, εταιρεία λιπασμάτων παρείχε δωρεάν λιπάσματα για τις καλλιέργειες, ενώ άλλες εταιρείες παραχώρησαν τα δοχεία αποθήκευσης και εργαλεία. 

Μέχρι στιγμής από τον ελαιώνα του Ηρακλείου, έχουν συγκεντρωθεί περίπου τρεις τόνοι ελαιόλαδο, ενώ η εκτίμηση είναι ότι με την ολοκλήρωση της συγκομιδής του συνόλου του ελαιόκαρπου, μπορεί η ποσότητα να ξεπεράσει τους τέσσερις ή και πέντε τόνους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon