cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Καλά νέα για το Κοινωνικό Ιατρείο

Όσοι επιχείρησαν να εμπλέξουν αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία στα παιχνίδια τους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και να πλήξουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό, την πάτησαν!

Καλά νέα για το Κοινωνικό Ιατρείο

Θυμάστε τις αντιδράσεις από μικρή μερίδα στελεχών της Αυτοδιοίκησης για την λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου από την Περιφέρεια και τον Δήμο Ηρακλείου σε χώρο που παραχωρούσαν δωρεάν, καλύπτοντας και όλα τα έξοδα λειτουργίας, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού;

Όσοι επιχείρησαν να εμπλέξουν αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία στα παιχνίδια τους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και να πλήξουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό, την πάτησαν!

Το θέμα συζητήθηκε εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 19/6, ενώ υπερψηφίστηκε και από την παράταξη Κουράκη.

Οι δε αντιδρώντες, απομονώθηκαν και τώρα πρέπει να απολογηθούν για τη στάση τους και την προσπάθεια να πλήξουν τον Καλοκαιρινό.

Όπως άλλωστε όλοι γνωρίζουμε, ο Αλέξης Καλοκαιρινός δεν προσπάθησε ποτέ να εκμεταλλευτεί την δράση των Ιδρυμάτων για δικό του όφελος.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι, όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός φαίνεται να βάζει αρκετά ψηλά στις προτεραιότητες του τα θέματα κοινωνικής ατζέντας.

Και δεν είναι μόνο το όνομα που έχει επιλέξει για την παράταξή του, το “Δικαίωμα στην Πόλη“, που το μαρτυρά αυτό. Είναι και το πρώτο δείγμα γραφής που έδωσε παράλληλα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για την Λότζια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την επίσκεψη του στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης στη Φοινικιά, την επίσκεψη στο Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και την συνομιλία του με μέλη του Συλλόγου κατά του καρκίνου του μαστού Στόχος-Πρόληψη. Και δεν είναι μόνο αυτά…

Η προσφορά είναι στο DNA του και γίνεται με ειλικρινή διάθεση και ανιδιοτέλεια.

Εξάλλου, υπάρχει και το “ιστορικό” της έμπρακτης δράσης του με το παράδειγμα του “Κοινωνικού Χώρου”, που φέτος έκλεισε και 10 χρόνια λειτουργίας.

Οπότε, πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω την “γκρίνια” και τις “αντιδράσεις” ορισμένων. Θυμίζω δε ότι γενικά ο Δήμος και η νυν Δημοτική Αρχή του κ. Λαμπρινού ήδη από τότε που ανέλαβε στην Λότζια έχει καταγράψει μια σχετικά καλή προσπάθεια στην κοινωνική πολιτική της, θιασώτες της οποίας και κάποιοι υποψήφιοι ή υποψήφιοι – υποψήφιοι, τώρα, για τον δημαρχιακό θώκο. Ενώ και η Περιφέρεια Κρήτης φαίνεται ότι έχει ευνοηθεί μια χαρά από το κοινωνικό έργο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. Θυμίζω επίσης ότι στα Ιδρύματα Καλοκαιρινού τον ρόλο του Προέδρου έχει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης.

Από την άλλη καταλαβαίνω ότι κάποιοι είτε ειλικρινώς, είτε όχι, αγωνιούν για τυχόν ζητήματα δεοντολογίας ή ηθικής. Θυμίζω όμως ότι η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου αστέγων υπήρχε σε προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας – Δήμου Ηρακλείου – Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, προτού ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Αλέξη Καλοκαιρινού. Οπότε το να εμπλακεί μια τέτοια αξιέπαινη πρωτοβουλία, εκ των υστέρων, σε παιχνίδια μικροπολιτικά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, θεωρώ πως είναι πολύ τραβηγμένο… και λίγο… άκυρο.

Όπως και να χει, περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους…

Τι άλλα “κόλπα” άραγε θα σκαρφιστούν τώρα για να πλήξουν την υποψηφιότητα Καλοκαιρινού, που, όπως όλοι βλέπουμε, έχει πέραση σε όλο το Δήμο Ηρακλείου;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon