cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Καταδικάστηκε και στο Εφετείο για υπεξαίρεση χρημάτων από τράπεζα

Το δικαστήριο καταδίκασε και σε δεύτερο βαθμό έναν δημοφιλή καλλιτέχνη της κρητικής μουσικής, ο οποίος κατηγορούνταν για υπεξαίρεση 1.600.000 ευρώ από τράπεζα, την περίοδο που ο ίδιος εργαζόταν σε αυτήν ως στέλεχος…

Καταδικάστηκε και στο Εφετείο για υπεξαίρεση χρημάτων από τράπεζα

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης δημοφιλής καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής παράδοσης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση χρημάτων από τράπεζα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό παρουσία των δικηγόρων που εκπροσωπούν την Τράπεζα, αλλά και τον κατηγορούμενο, ο οποίος απουσίαζε. Ο καλλιτέχνης ήταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 1.600.000 ευρώ από τράπεζα, την περίοδο που ο ίδιος εργαζόταν.

Οι αποδιδόμενες πράξεις είχαν τελεστεί πριν από περισσότερα από 12 χρόνια, οπότε και ο καταδικασθείς ήταν προϊστάμενος τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ηράκλειο.

Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών για κάθε μία από τις τρεις κακουργηματικές πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, ενώ του είχαν αναγνωριστεί από το δικαστήριο δύο ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, τα οποία του αναγνωρίστηκαν και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο καταδικασθείς έχει δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο για την αναίρεση της απόφασης και την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής, το οποίο αναμένεται να ασκήσει.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon