cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Κρήτη: Κινητοποιήσεις στις ΔΕΥΑ κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους ΔΕΥΑ των πόλεων της Κρήτης, πραγματοποίησαν εργαζεόμενοι που αντιδρούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του νερού…

Κρήτη: Κινητοποιήσεις στις ΔΕΥΑ κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Κινητοποιήσεις ενάντια στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησα από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, στο προαύλιο της ΔΕΥΑΗ, με θέμα την «άμεση απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τη ΡΑΑΕΥ, επειδή ο τομέας παροχής ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα δεν ιδιωτικοποιείται, ούτε και επιτρέπεται εκ του Συντάγματος να ιδιωτικοποιηθεί».

«Η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, επιχειρεί με κάθε τρόπο, έμμεσο ή άμεσο, να ιδιωτικοποιήσει τα νερά και τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, αδιαφορώντας προκλητικά για τα συμφέροντα των πολιτών», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Χανίων μετά από συνεδρίασή του, εκφράζει ομόφωνα την αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του πιο σημαντικού κοινωνικού αγαθού, του νερού.

«Ζητάμε την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου δημιουργίας της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. το οποίο αφαιρεί τη διαχείριση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης από τους αρμόδιους Δήμους και ΔΕΥΑ, ανοίγοντας τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση με πολύ ανησυχητικές επιπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας», αναφέρουν.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες ΔΕΥΑ του νησιού, όπως του Ρεθύμνο και του Πλατανιά.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon