cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια Μουσείο Καζαντζάκη

Από το Φρούριο του Φιρκά στα Χανιά ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου Καζαντζάκη – Η Vamos Orchestra ταξίδεψε το κοινό σε μελωδίες εμπνευσμένες από την εποχή που έζησε ο Ν. Καζαντζάκης…

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια Μουσείο Καζαντζάκη

Οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη και το ταξίδι του σε εμβληματικά σημεία της Κρήτης ξεκίνησε με μια μοναδική μουσική βραδιά στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων το περασμένο Σάββατο 26 Ιουνίου την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Μέσα στο μαγευτικό σκηνικό του ιστορικού Φρουρίου Φιρκά, τον τόπο της επίσημης κήρυξης Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, με τον Φάρο του Παλιού Λιμανιού των Χανίων να βρίσκεται στο βάθος, η Vamos Orchestra ταξίδεψε το κοινό σε αγαπημένες μελωδίες εμπνευσμένες από την εποχή που έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης.

Οι 22 μουσικοί της Vamos Orchestra υπό τη Διεύθυνση-Ενορχήστρωση του Θανάση Παπαθανασίου και η ανεπανάληπτη ερμηνεία των Τάσου Αποστόλου και Άννας Κώτη ταίριαξαν αρμονικά με τα κείμενα της Ρούλας Βουράκη αναδεικνύοντας στον μέγιστο βαθμό τον μουσικό πολιτισμό των χωρών που ταξίδεψε ο Καζαντζάκης, έναν πολιτισμό μακρινό, αλλά πολύ γνωστό και συνάμα ζωντανό ακόμα στις μέρες μας.

Η συναυλία αποτέλεσε αυλαία για το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, το οποίο ολοκλήρωσε έτσι και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εργασίες του δίνοντας παράλληλα τη σκυτάλη στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη για τον εορτασμό των επετειακών του εκδηλώσεων.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων και την υποστήριξη του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τα «40 χρόνια Μουσείο Καζαντζάκη» εδώ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon