cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Τα αυτονόητα…

Δεν θα έπρεπε να προβλεφθεί αποκομιδή των απορριμμάτων περισσότερες από μια φορά την ημέρα στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου;

Τα αυτονόητα…

Στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου λειτουργούν δεκάδες επιχειρήσεις που στην καθημερινότητα τους χρησιμοποιούν πρώτες ύλες σε συσκευασία, η οποία όταν αφαιρεθεί πάει στους κάδους σκουπιδιών ενώ εκεί καταλήγουν κι ένα σωρό άλλα απορρίμματα, ανακυκλώσιμα και μη.

Όποιος ωστόσο διασχίσει τους δρόμους της Βιομηχανικής, ότι ώρα κι αν είναι αυτή, θα δει τους κάδους όχι απλά γεμάτους αλλά ξεχειλισμένους με κουτιά, χαρτιά κι άλλα αντικείμενα που γεμίζουν και το χώρο γύρω απ’ αυτούς.

Επί της ουσίας υπάρχει ροή μεταφοράς απορριμμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να προβλεφθεί και αποκομιδή των απορριμμάτων περισσότερες από μια φορά την ημέρα;

Όταν φυσάει αέρας όλα αυτά τα σκουπίδια γίνονται «φύλλο και φτερό» και γεμίζουν τις άκρες των δρόμων αλλά και το οδόστρωμα. Αισθητικά δε η εικόνα τους είναι κακή ενώ ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς απ όλο αυτό το σκουπιδομάνι υπαρκτός.

Μάλιστα η φωτογραφία που σας παραθέτουμε είναι από το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής προσπαθούσε να κατασβέσει τη μεγάλη πυρκαγιά μερικά μέτρα πιο πάνω σε επιχείρηση ανακύκλωσης.

Ας το δουν λοιπόν το θέμα οι αρμόδιοι μα κοντά είναι η εγκατάσταση με τα απορριμματοφόρα.  

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon