cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Νοσ. Αγίου Νικολάου: «Να μην απολυθούν οι επικουρικοί που είναι σε αναστολή»

Σε επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ζητείται η παράταση των συμβάσεων όσων επικουρικών εργαζομένων έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, έως και τις 31 Δεκεμβρίου, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να απολυθούν.

Νοσ. Αγίου Νικολάου: «Να μην απολυθούν οι επικουρικοί που είναι σε αναστολή»

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, πρόκειται για τρεις νοσηλευτές/βοηθούς νοσηλευτών κι έναν τεχνικό οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες του νοσοκομείου, την ίδια στιγμή που όπως επισημαίνεται, «το νοσοκομείο έχει πολύ μεγάλες ανάγκες προσωπικού και χρειάζονται προσλήψεις και όχι απολύσεις».

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου, οι τέσσερις αυτές συμβάσεις παρατείνονται μέχρι να λήξει το τρίμηνο από τη νόσησή τους, με αποτέλεσμα να απολύονται εντός του Απριλίου και του Μαΐου. 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η κυβέρνηση παρατείνει τις αναστολές εργασίας ως 31/12/22 και παράλληλα υπάρχει περίπτωση επανεξέτασης του μέτρου ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη παράτασης των συγκεκριμένων συμβάσεων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon