cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Οι αφροί στην παραλία της Λυγαριάς και η άμεση αντίδραση των λιμενικών

Κάτι περίεργο που ανησύχησε τους λουόμενους συνέβαινε τις τελευταίες ημέρες στην παραλία της Λυγαριάς και μας το επεσήμανε αναγνώστης του Cretanews

Οι αφροί στην παραλία της Λυγαριάς και η άμεση αντίδραση των λιμενικών

Καθημερινά ενώ η θάλασσα, κοντά στην ακτή,  τις πρωινές ώρες ήταν κρυστάλλινη και καθαρή γύρω στις 9.30 το πρωί γέμιζε αφρούς, άγνωστης προέλευσης.

Οι άνθρωποι που παραθερίζουν εκεί και επισκέπτονται καθημερινά την παραλία δεν θα μπορούσαν φυσικά να μην παρατηρήσουν τους αφρούς αφού κάλυπταν  μια μεγάλη επιφάνεια στη θάλασσα και έκαναν  την εμφάνιση τους πάντα την ίδια ώρα.

Μάλιστα εξέφραζαν  φόβους μήπως πρόκειται για λύματα από κάποιο ξενοδοχείο, πράγμα που θα καθιστούσε το μπάνιο τους έως και επικίνδυνο.

Εννοείται πως οι ίδιοι δεν είχαν αρμοδιότητα να κάνουν τους ντεντέκτιβ για να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος και επικοινώνησαν με το cretanews.gr το οποίο και ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κι αυτό με τη σειρά του το Λιμενικό Σταθμό της Παντάνασσας.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η αντίδραση των λιμενικών ήταν άμεση και την επόμενη ημέρα πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή διαπιστώνοντας πως δεν υφίσταται πρόβλημα.

Εκτιμούν μάλιστα πως αυτό που έμοιαζε με αφρό στην επιφάνεια της θάλασσας ήταν πλαγκτόν, το οποίο υπό συνθήκες, δίνει τέτοιες εικόνες.

Κατά συνέπεια μπορούν όλοι να κολυμπούν άφοβα με τη βεβαιότητα πως η παραλία της Λυγαριάς παραμένει καθαρή.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon