cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Ούτε το Μουσείο του Ηρακλείου που είναι “χρυσορυχείο” δεν φρόντισαν να λειτουργεί σωστά

Θέλουν και τουρισμό τρομάρα τους με το μεγαλύτερο μουσείο της Κρήτης κι ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα, αυτό του Ηρακλείου, να κλείνει στις 3 το μεσημέρι λες και είναι… Εφορία!!!

Ούτε το Μουσείο του Ηρακλείου που είναι “χρυσορυχείο” δεν φρόντισαν να λειτουργεί σωστά
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Πραγματικά μόνο ντροπή θα έπρεπε να νιώθει η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και ο διορισμένος από τη ΝΔ Πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωακείμ Γρυσπολάκης.

Μετέτρεψε η Κυβέρνηση το Μουσείο του Ηρακλείου κι άλλα τέσσερα, τα μεγαλύτερα της χώρας, σε ΝΠΔΔ κι ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου για τον «εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής….» τα έχει φέρει σε τέτοια κατάντια.

Και βέβαια η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων καλά κάνει και τους τα λέει χωρίς περιστροφές σε ανακοίνωση που εξέδωσε αποκαλύπτοντας πως τα πέντε μεγάλα μουσεία που μετατράπηκαν σε ΝΠΔΔ, μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου, ακόμα: «ΔΕΝ έχουν ακόμα εκδώσει τις Προκηρύξεις για το εποχικό προσωπικό, ΔΕΝ έχουν Αρχαιοφύλακες & καθαριστές, για να καλυφθούν οι εποχικές ανάγκες, λειτουργούν με χειμερινό ωράριο και κλειστές τις μισές, τουλάχιστον, αίθουσες».

Μάλιστα όταν η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων απευθύνθηκε στη Γενική Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, καθώς και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου η απάντηση που πήραν είναι πως η έγκριση των θέσεων εποχικού προσωπικού για τα 5 μεγάλα Μουσεία βρίσκεται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η Υπουργός Πολιτισμού, που κανονικά θα έπρεπε να κάνει ενέργειες από μόνη της και να μην περιμένει παρότρυνση, και η απάντηση της ήταν πως θα μεσολαβούσε για να γίνουν οι προσλήψεις γρήγορα.

Όμως στην Κρήτη ξεκίνησε η τουριστική σεζόν και το Μουσείο κλείνει το μεσημέρι λες και είναι Εφορία…

Κατά τα λοιπά θέλουν τουρισμό και έσοδα ρεκόρ φέτος.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon