cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Στη Βουλή η υποστελέχωση των υποκαταστημάτων e-ΕΦΚΑ

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την υποστελέχωση των υποκαταστημάτων e-Ε.Φ.Κ.Α., προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ…

Στη Βουλή η υποστελέχωση των υποκαταστημάτων e-ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, το αρμόδιο τμήμα Παροχών της Γ’ Τοπικής Διεύθυνσης e-Ε.Φ.Κ.Α. Ηρακλείου, αδυνατεί να διεκπεραιώσει τα αιτήματα εφάπαξ και παροχών των ξενοδοχοϋπαλλήλων, λόγω έλλειψης καταρτισμένου προσωπικού στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 

Αποτέλεσμα της αδυναμίας διεκπεραίωσης των αιτημάτων των ασφαλισμένων που κατατίθενται στο συγκεκριμένο τμήμα, είναι να καθυστερεί η είσπραξη παροχών (ασθενείας, μητρότητας, εφάπαξ, κ.λπ.) εκατοντάδων ασφαλισμένων. 

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην παρέμβαση, για το πρόβλημα της έλλειψης υπαλλήλου στο συγκεκριμένο τμήμα, έχει γίνει παρέμβαση από το Σωματείο τόσο στην Διευθύντρια της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, όσο και στον Προϊστάμενο Τμήματος Παροχών.

«Στην δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε, είναι αδιανόητο οι καθυστερήσεις που οφείλονται στην λειτουργία των Υπηρεσιών να δυσχεραίνουν τους ασφαλισμένους. Με την υποστελέχωση κάποιων υποκαταστημάτων του e-Ε.Φ.Κ.Α  δημιουργούνται ασφαλισμένοι πολλών ταχυτήτων ως προς την χρονική διεκπεραίωση αιτημάτων, άρα και πληρωμών. Το γεγονός αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο και στους εργαζόμενους του φορέα, που προφανώς αντιμετωπίζουν καθημερινά τον θυμό και την απελπισία των ασφαλισμένων», υπογραμμίζεται στην παρέμβαση.

Δεδομένων των παραπάνω, οι ερωτώντες βουλευτές, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό πώς προτίθεται να παρέμβει, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και να μην καθυστερούν στην πληρωμή τους οι ασφαλισμένοι που ανήκουν στην ασφαλιστική περιοχή αρμοδιότητας της Γ’ Τοπικής Διεύθυνσης e-Ε.Φ.Κ.Α. Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon