cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης η σχολική στέγη στο Ηράκλειο

Φάκελος σχολικά συγκροτήματα στο Ηράκλειο… στον οποίο εκτός από τα πρακτικά ζητήματα υπάρχουν και τα πολιτικά ζητήματα!!! Έντονες οι πιέσεις του ΚΚΕ για άμεσες λύσεις και … σύγχρονα και ασφαλή κτίρια εδώ και τώρα για όλους!!!

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης η σχολική στέγη στο Ηράκλειο
Κομματική αντιπαράθεση για τα σχολεία στο Ηράκλειο!!!

Μεγάλο πρόβλημα, αφού εννιά συνολικά σχολεία, δεν είναι δεδομένο πως θα έχουν «στέγη» στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να βρει τις λύσεις, αναζητά τη «χρυσή τομή», αλλά είναι λίγο δύσκολο, όταν οι αριθμοί και οι χρόνοι, είναι αμείλικτοι.

Διότι αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ζητήματα, στο κτιριακό συγκρότημα της πρώην Ακαδημίας, στο συγκρότημα της Γερωνυμάκη, στο 7ο Δημοτικό, στις Κάτω Ασίτες και στο 12ο Δημοτικό.

Βέβαια Ασίτες, 7ο και «Γερωνυμάκειο» φαίνεται πως στη χειρότερη περίπτωση θα μπουν σε ανακατασκευασμένα κι ενισχυμένα στατικά, κτίρια, λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για την Ακαδημία υπάρχει θέμα βέβαια, όπως και για το 12ο Δημοτικό. Που μέσα στην εβδομάδα θα επιλυθούν, όπως τονίζει η Δημοτική Αρχή.

Εκτός όμως από τα πρακτικά ζητήματα υπάρχουν και τα πολιτικά ζητήματα.

Με το … ΚΚΕ να επιχειρεί να ρεφάρει στον συγκεκριμένο τομέα, προσπαθώντας να ασκήσει πιέσεις για αριθμούς τάξεων, άμεσες λύσεις και … σύγχρονα και ασφαλή κτίρια εδώ και τώρα για όλους. Μαζί τους!

Αν ξέρουν και με ποιο τρόπο, ποιες διαδικασίες και ποια κονδύλια, μπορούν σε δύο μήνες να φτιαχτούν σύγχρονα και ασφαλή κτίρια για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο Ηράκλειο, να μας πουν τη λύση, να τους … δώσουμε και τα κλειδιά, να κάνουν τη δουλειά.

Αν δεν ξέρουν όμως, ας αναθεωρήσουν λίγο τα επιχειρήματα των προηγούμενων αιώνων, διότι πάλιωσαν και δεν έχουν και ουσία.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon