cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

«Πληγή» η υποστελέχωση για το Νοσοκομείο Χανίων

Διευρυμένη σύσκεψη για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων…

«Πληγή» η υποστελέχωση για το Νοσοκομείο Χανίων

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Βούλας Ορφανουδάκη, συμμετείχαν διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου, διευθυντές κέντρων υγείας και φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, του επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ αυτών, οι δήμαρχοι Χανίων και Πλατανιά, Παναγιώτης Σημανδηράκης και Γιάννης Μαλανδράκης, ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, οι πρόεδροι του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΕΒΕΧ, του Δικηγορικού Συλλόγου κ.α..

Όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη, τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στα Χανιά έχουν ενταθεί εξαιτίας κυρίως της μη επαρκούς στελέχωσης με γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Οι γιατροί επανέλαβαν ότι τα μεγάλα κενά σε πολλές κλινικές δεν μπορεί να τα καλύψει η μέθοδος του “εντέλλεσθε”, που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Επίσης επισημάνθηκε ότι η απροθυμία των νέων γιατρών να εργαστούν στο ΕΣΥ εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών, προτιμώντας να φύγουν στο εξωτερικό, δημιουργεί έντονο προβληματισμό για το μέλλον της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

Έγινε, επίσης αναφορά στο σχεδιασμό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την εποχική στελέχωση του Νοσοκομείου από ειδικεύομενους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού, με τους υγειονομικούς να επισημαίνουν ότι αυτή η λύση απογυμνώνει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

O διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Χανίων, Χαρίτων Παπαδάκης, μίλησε για γενικότερο πρόβλημα που δεν περιορίζεται στον νομό. «Το ΕΣΥ είναι τελειωμένο», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι ανάγεται στις κυβερνήσεις να το διαχειριστούν.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι στην Υγεία έχουν τη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποδέχθηκε ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος προέρχεται από το οικονομικό πρόβλημα, φέρνοντας μάλιστα το παράδειγμα της Ρουμανίας όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να τριπλασιάσει τους μισθούς των γιατρών για να σταματήσει την μετανάστευσή τους στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon