cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Ποιος θα φέρει πίσω τα λεφτά στην Πεδιάδα;

Επειδή εκλογές έρχονται (βουλευτικές και δημοτικές) σας δίνω το σκονάκι για να ξέρετε τα… sos που ρωτούν αυτές τις μέρες τους κάθε λογής υποψήφιους οι κάτοικοι στην Πεδιάδα…

Ποιος θα φέρει πίσω τα λεφτά στην Πεδιάδα;
Από τις εργασίες καταστροφής των ελαιόδεντρων για χάρη του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Εκλογές έρχονται (εθνικές και δημοτικές) και σίγουρα όλοι θα περάσουμε κάπου κοντά στην Πεδιάδα και στα χωριά της.

Σας δίνω λοιπόν σκονάκι για να ξέρετε τα… sos που ρωτούν αυτές τις μέρες τους κάθε λογής υποψήφιους οι κάτοικοι, βλέποντας και τις τιμές στο λάδι:

Από τα 250.000 ελαιόδεντρα που κόψατε για να φτιάξετε το αεροδρόμιο θα έβγαιναν περίπου 2,5 χιλιάδες τόνοι αγνό παρθένο ελαιόλαδο (2.500.000 κιλά υπολογίζοντας περίπου 10 κιλά το δέντρο).

Με 5 ευρώ που έφτασε φέτος η τιμή του ελαιολάδου, οι κάτοικοι θα είχαν έσοδα 12.500.000 ευρώ. Το σημειώσατε καλά; Συνολικά 12,5 εκατομμύρια. Και μάλιστα αυτά θα είναι λεφτά που θα λείπουν όχι μία χρονιά αλλά κάθε χρόνο, με αυξομειώσεις ανάλογα με την παραγωγή και την τιμή.

Να είστε προετοιμασμένοι ειδικά οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να απαντήσετε πότε θα πάρουν πίσω οι άνθρωποι τα λεφτά αυτά και πόσα θα αφήνει το αεροδρόμιο σε αντάλλαγμα για την ετήσια απώλεια εισοδήματος, θέσεων εργασίας κτλ.

Να τους πείτε κιόλας πόσο θα πιάνει το λάδι από τις υπόλοιπες ελιές, που δεν κόπηκαν, όταν θα πετούν από πάνω τα αεροπλάνα και θα αφήνουν τα καυσαέριά τους.

Μπορείτε βέβαια πάντα να τους υποσχεθείτε πως το αεροδρόμιο θα γίνει «HUB» και θα συγκεντρώνει στο Καστέλλι όλη τη διακίνηση του παγκοσμίου εμπορίου. Ή ότι το αεροδρόμιο θα φτιάξει τα σπίτια των σεισμόπληκτων. Ποιος ξέρει, μπορεί και να σας πιστέψουν.

Μπορεί βέβαια και να σας πάρουν με τις πέτρες. Δεν σας τάζω…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon