cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Ρέθυμνο: Ανάγκη προμήθειας νέου ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Σπηλίου

Για την ανάγκη προμήθειας τουλάχιστον ενός λειτουργικού νέου ασθενοφόρου για το ΚΥ Σπηλίου, ενημέρωσε με επιστολή του ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη…

Ρέθυμνο: Ανάγκη προμήθειας νέου ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Σπηλίου

Ο κ. Ταταράκης, τονίζει ότι στις σύγχρονες κοινωνίες θεωρείται αυτονόητη η αντιμετώπιση επειγόντων ιατρικών περιστατικών από τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καθώς και η μεταφορά ασθενών σε εγκαταστάσεις θεραπείας, όπως τα νοσοκομεία.

«Δυστυχώς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε για ακόμα μία φορά, ότι η παραπάνω αναγκαιότητα, μόνο αυτονόητη δεν είναι στην πράξη για την περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Στο κέντρο Υγείας Σπηλίου εμφανίζονται καταγεγραμμένα δύο ασθενοφόρα ως δύναμη, αλλά κανένα από τα δύο δεν είναι λειτουργικό. Το ένα είναι ήδη παροπλισμένο για μεγάλο διάστημα λόγω μη επισκευάσιμης μηχανικής βλάβης και το δεύτερο είναι σχεδόν μόνιμα χαλασμένο» αναφέρει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, πρόσφατα το συγκεκριμένο προβληματικό ασθενοφόρο ακινητοποιήθηκε κατά την διάρκεια έκτακτης μεταφοράς ασθενούς στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και ο ασθενής που έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης μεταφέρθηκε με Ι.Χ. πίσω στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου.

Επίσης αναφέρει κι άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις επισημαίνοντας αυτήν της 21ης Οκτωβρίου, όταν υπήρξε τροχαίο με σοβαρότατο τραυματισμό ενός 20χρονου δικυκλιστή, στην περιοχή του Πλακιά και το μοναδικό ασθενοφόρο της περιοχής βρισκόταν και πάλι σε ακινησία, μετά από βλάβη στην μηχανή, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η μεταφορά του τραυματισμένου νεαρού, ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό του κάτω άκρου.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρχει ασθενοφόρο εν λειτουργία στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου, το οποίο έχει αρμοδιότητα κάλυψης των αναγκών του Δήμου Αγίου Βασιλείου, δηλαδή του νότιου τμήματος του Νομού Ρεθύμνου και περιοχών του Δήμου Ρεθύμνου, όπως οι ΤΚ Αρμένων και Επισκοπής. Η περιοχή μας περιλαμβάνει 65 χωριά, συνορεύει νοτιανατολικά με τον νομό Ηρακλείου και νοτιοδυτικά με τον Νομό Χανίων και εκτείνεται στο σύνολο της νότιας ακτογραμμής του Νομού Ρεθύμνου. Κατά την θερινή περίοδο ο πληθυσμός της περιοχής πολλαπλασιάζεται λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης», τονίζει η δημοτική Αρχή η οποία ζητά την αντικατάστασή με σύγχρονο ασθενοφόρο κάτι που έχει ζητηθεί επανειλημμένως από την διοίκηση του Κ.Υ. Σπηλίου προς την αρμόδια 7η Υγειονομική Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon