cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Σε οριακή κατάσταση η Παιδιατρική κλινική του Βενιζελείου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου, πραγματοποίησαν οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ…

Σε οριακή κατάσταση η Παιδιατρική κλινική του Βενιζελείου

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου, η οποία την τελευταία εβδομάδα λειτουργεί με «εντέλλεσθε» από τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε κοινοβουλευτική παρέμβαση που πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών, Νίκου Ηγουμενίδη, Χάρη Μαμουλάκη, Μανόλη Θραψανιώτη, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, οι ιατροί της κλινικής εξαναγκάζονται να εργαστούν εκτός των προβλεπόμενων εργασιακών τους υποχρεώσεων, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού δεν επιτρέπουν να «βγαίνουν» κανονικά βάρδιες και εφημερίες.

Πέραν όμως των προβλημάτων στην Παιδιατρική Κλινική, το πρόβλημα υποστελέχωσης στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου είναι γενικότερο. 

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Ηρακλείου, σε δηλώσεις του, στηλίτευσε τη συγκεκριμένη στρατηγική μετατροπής του Βενιζελείου νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας, καθώς η μία μετά την άλλη οι κλινικές βαδίζουν προς το «λουκέτο».

Παράλληλα, υπογράμμισε τόσο τους κινδύνους που απορρέουν από την υπερεργασία των ιατρών, για τους ίδιους και για τους ασθενείς, όσο και τα συγκεκριμένα ωράρια που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ιατρούς για εύλογους λόγους.

Μάλιστα, έβαλε στο κάδρο και το ακτινολογικό του νοσοκομείου, καθώς αναμένεται, λόγω αποχωρήσεων – συνταξιοδοτήσεων, να αντιμετωπίσει και αυτό σύντομα ανάλογο πρόβλημα.

Οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε αφενός να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα υποστελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου και αφετέρου να πληρωθούν όλες οι θέσεις ιατρών, που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο παραμένουν κενές.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon