cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Σεβασμός στο περιβάλλον με… πράξεις

Μια που γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είπαμε να σας δείξουμε μια χαρακτηριστική εικόνα του πως προστατεύει η Κρήτη και οι Αρχές της το περιβάλλον…

Σεβασμός στο περιβάλλον με… πράξεις

Τραβηγμένη κοντά στον Άγιο Παύλο Σφακίων, πάνω στην αμμουδιά, αποτυπώνει αυτό που κάποιοι στην Κρήτη εννοούν ως σεβασμό προς το περιβάλλον και τα μνημεία του κατ’ επέκταση.

Ο Άγιος Παύλος είναι ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής με τοιχογραφίες του 13ου αιώνα και η παραλία, όπου είναι κτισμένος, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στην παράκτια ζώνη, ανάμεσα στην Αγία Ρουμέλη και τα Μάρμαρα.

Εδώ λοιπόν, πάνω στην αμμουδιά, κάτω από το δάσος και σε απόσταση αναπνοής από τον Άγιο Παύλο, κάποιος ιδιώτης έκτισε το αυθαίρετο του με τα πλέον αταίριαστα υλικά και κατέστρεψε όλη τη μαγεία που εκπέμπει το φυσικό τοπίο.

Και το ερώτημα δεν είναι γιατί ο ιδιώτης το έκτισε (βρήκε φως και μπήκε) αλλά γιατί οι αρμόδιες Αρχές, που δεν σου επιτρέπουν να στήσεις ούτε παράγκα χωρίς άδεια, άφησαν  αυτό το αίσχος να εξελιχθεί  και δεν έσπευσαν αμέσως να δώσουν τέλος στο ρεσιτάλ ασχήμιας και αυθαιρεσίας που το χαρακτηρίζει.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon