cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Στα όρια η Χειρουργική του Νοσοκομείου Χανίων από τις παραιτήσεις γιατρών

Στο ζήτημα της υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Χανίων αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Χανίων», επισημαίνοντας ότι το νοσοκομείο λειτουργεί εδώ και ένα μήνα με μία μόνο χειρουργική κλινική…

Στα όρια η Χειρουργική του Νοσοκομείου Χανίων από τις παραιτήσεις γιατρών

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της Κρήτης, με τα προβλήματα να είναι πλέον βουνό, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού.

Όπως έγινε γνωστό, τρεις γενικοί χειρουργοί στο Νοσοκομείο των Χανίων, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, εξαιτίας των εξοντωτικών ωραρίων στις εφημερίες.

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα, μετά την αποχώρηση των δύο παρατασιούχων διευθυντών της Β  χειρουργικής κλινικής και ενός ειδικευόμενου, λειτουργεί μόνο μία χειρουργική κλινική.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ούτε δύο βδομάδες δεν πέρασαν από την επίσκεψη του υπουργού υγείας στο ΓΝΝΧ και η εικόνα διάλυσης είναι όλο και πιο εμφανής. Ηδη από τον προηγούμενο μήνα μετά την αποχώρηση των δύο παρατασιούχων διευθυντών της Β  χειρουργικής κλινικής και ενός ειδικευόμενου, λειτουργεί μόνο μία χειρουργική κλινική. 

Ενώ τα προβλήματα της τραγικής υποστελέχωσης είχαν κοινοποιηθεί από καιρό και στη διοίκηση αλλά και στο Υπουργείο Υγείας δεν πάρθηκε κανένα απολύτως μέτρο με αποτέλεσμα την παραίτηση των τριών χειρουργών. 

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι σε μια περίοδο υψηλής εποχικότητας , καταμεσής του καλοκαιριού και ενώ η πόλη βουλιάζει από τουρισμό, το νοσοκομείο Χανίων αδυνατεί να καλύψει ανάγκες  όπως προγραμματισμένα χειρουργεία, προβλήματα που προκύπτουν σε νοσηλευόμενους ασθενείς της χειρουργικής κλινικής, χειρουργικά προβλήματα ασθενών άλλων κλινικών, επείγοντα χειρουργεία που δρομολογούνται απο τα ΤΕΠ και διάφορα άλλα.

Οι παραιτήσεις των γιατρών (όλοι με πολύχρονη εμειρία και τεράστια προσφορά στο χανιώτικο λαό) επιβεβαιώνουν την αναλγησία της διοίκησης  η οποία με συνέπεια ακολουθεί την κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και διαχρονικά των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δεν είναι άλλη από την περαιτέρω απαξίωση του ΕΣΥ μέχρι οριστικής ισοπέδωσης, προς όφελος της γιγάντωσης των κερδών του ιδιωτικού τομέα στην υγεία. Είναι αυτή η  πολιτική που απαξιώνει εργασιακά αλλά και οικονομικά τους μαχόμενους υγειονομικούς με σκοπό την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του συστήματος υγείας.

Οι γιατροί ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι όπως και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται με αυταπάρνηση, σε εξαντλητικά ωράρια, με χαμηλές αναντίστοιχες της προσφοράς τους απολαβές, για την τιμή των όπλων. 

Η διοίκηση, τοπική και κεντρική, αδιαφορώντας στις αλλεπάλληλες, μακροχρόνιες εκκλήσεις των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου για γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εξωθεί τους γιατρούς σε παραίτηση και θα τους ρίξει και την ευθύνη της κατάρρευσης κι από πάνω. 

Να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη διάλυση του ΕΣΥ.

  • Τώρα να καλυφτούν ΟΛΕΣ οι κενές θέσεις με άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  • Να δοθούν ΤΩΡΑ κίνητρα οικονομικά και να εξασφαλιστεί στέγη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των ενδιαφερόμενων.

Καλούμε όλο το χανιώτικο λαό να υπερασπιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να είναι έτοιμος για κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon