cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Στο ΕΣΠΑ νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Κρήτη

Η συνολική δημόσια δαπάνη ξεπερνά τα 14 εκ. ευρώ…

Στο ΕΣΠΑ νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Κρήτη

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», εντάχθηκε, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μια σειρά έργα στο πλαίσιο της Αντιπλημμυρικής Προστασίας και Υποστηρικτικών Δράσεων στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η προτεινόμενη πράξη αφορά σε τρία υποέργα με δικαιούχο την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 24η Μαρτίου 2020 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023.

Αντικείμενο του «υποέργου 1» είναι η προστασία των παρόχθιων τμημάτων των οικισμών του δήμου Πλατανιά, τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν της κοίτης του χειμάρρου Ταυρωνίτη, από τις καταστροφικές υπερχειλίσεις του ποταμού, όπως επίσης και η προστασία των καλλιεργειών εκατέρωθεν της κοίτης.

Το «υποέργο 2» αφορά σε υλοποίηση υποστηρικτικών δράσεων προειδοποίησης και πρόληψης σε δίκτυα συλλογής μετεωρολογικών / υδρομετρικών δεδομένων, στατικής επάρκειας υποδομών / αντιπλημμυρικών έργων και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και παρακολούθησης με τη διαδικασία ανάθεσης εκπόνησης μελέτης με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Το «υποέργο 3» αφορά σε ανάθεση μελετών, που αφορούν σε υλοποίηση επεμβάσεων παρακολούθησης έργων μετά την εκδήλωση σεισμών στην περιοχή αυτών και αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon