cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Στο Ηράκλειο για την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια», ο Στέλιος Κούλογλου

Επίσκεψη στην Κρήτη, για την παρουσίαση του τελευταίου του ντοκιμαντέρ, αλλά και επαφές, πραγματοποιεί από χθες, ο ευρωβουλευτής, και υποψήφιος της Νέας Αριστεράς στις Ευρωεκλογές, Στέλιος Κούλογλου και παρουσίασε το νέο του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»…

Στο Ηράκλειο για την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια», ο Στέλιος Κούλογλου
φωτο: zarpanews.gr

Επίσκεψη στην Κρήτη, για την παρουσίαση του τελευταίου του ντοκιμαντέρ, αλλά και επαφές, πραγματοποιεί από χθες, ο ευρωβουλευτής, και υποψήφιος της Νέας Αριστεράς στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, Στέλιος Κούλογλου.

Ο κ. Κούλογλου είχε χθες συνάντηση με μέλη στα γραφεία της Νέας Αριστεράς στο Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε το νέο του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια».

Όπως είπε σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, μέσα από την ταινία -ντοκιμαντέρ, θέλησε να μιλήσει για ένα θέμα που δεν είναι, όπως τόνισε γνωστό στην Ελλάδα και αφορά στο ότι στη χώρα μας, “η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία κρατουμένων είναι πρόσφυγες και μετανάστες».

«Έχουν καταδικαστεί ή είναι υπόδικοι με την κατηγορία της διακίνησης και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές», ανέφερε ο Στέλιος Κούλογλου που σημείωσε ότι «η τεράστια πλειοψηφία αν όχι όλοι είναι αθώοι».

Επεξηγώντας ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει, καθώς «οι πραγματικοί διακινητές επειδή γνωρίζουν τους νόμους και την κατάσταση που επικρατεί, παρατάνε τις βάρκες στη μέση του Αιγαίου και γυρνάνε πίσω στην Τουρκία, δίνοντας το τιμόνι σε ένα φουκαρά που βρίσκεται δίπλα τους».

Πρωταγωνιστής της ταινίας -ντοκιμαντέρ είναι ο Σομαλός πρόσφυγας Μοχαμάντ που του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 142 χρόνια, εξού και ο τίτλος της ταινίας ενώ μέσα στην ταινία – ντοκιμαντέρ, αναδύονται «οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η μοναξιά των χωρών πρώτης υποδοχής».

Μάλιστα σημείωσε ότι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης «θα έπρεπε να είναι διαφορετικός αλλά δυστυχώς δεν είναι», ενώ σχολίασε ότι με την ψήφιση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου οι συνθήκες χειροτερεύουν καθώς «στις χώρες πρώτης υποδοχής ανατίθεται ο ρόλος του χωροφύλακα, ενώ η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση γυρίζει την πλάτη σε προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει, είτε με την παλιά αποικιοκρατία είτε με τους πρόσφατους πολέμους».

Σήμερα, συνοδευόμενος από μέλη της Νέας Αριστεράς, ο κ. Κούλογλου θα περιοδεύσει στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, ενώ θα επισκεφθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon