cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Σύσκεψη στη Περιφέρεια για τα προβλήματα της μελισσοκομίας στη Κρήτη

Παγκρήτια κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι μελισσοκόμοι στο Ηράκλειο – Βρέθηκαν στην Περιφέρεια και συμμετείχαν σε σύσκεψη με στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκθέτοντας τα προβλήματα και τα αιτήματά τους…

Σύσκεψη στη Περιφέρεια για τα προβλήματα της μελισσοκομίας στη Κρήτη

Σύσκεψη με στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και εκπροσώπων των μελισσοκομικών συλλόγων του νησιού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι μελισσοκόμοι.

Οι μελισσοκόμοι από όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν σήμερα στη πλ. Ελευθερίας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου ενώ επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματα τους.

Μεταξύ άλλων ζητείται ουσιαστική οικονομική στήριξη των μελισσοκόμων από την Πολιτεία καθώς όπως αναφέρθηκε έχει ανέβει υπερβολικά το κόστος παραγωγής (εφόδια μελισσοκομικής) με αποτέλεσμα ήδη να καταγράφεται μεγάλη μείωση της παραγωγής μελιού στο νησί που υπερβαίνει φέτος το 40%.

Παράλληλα το «ζωικό κεφάλαιο» των μελισσοκόμων έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα και από την κλιματική αλλαγή και απαιτείται λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Περιφέρεια Κρήτης εξέφρασε την συμπαράσταση της στα δίκαια αιτήματα των μελισσοκόμων του νησιού ενώ η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κα. Χουδετσανάκη ανέφερε στους εκπροσώπους των μελισσοκόμων ότι θα έχει επικοινωνία και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά για τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου των μελισσοκόμων της Κρήτης που στηρίζουν ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα του νησιού.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon