cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Τέλος επιτέλους με τα δημοτικά τέλη

Κάποιες φορές μπορεί να γίνεται λόγος για «ανακούφιση», αλλά στην ουσία γίνεται λόγος για άρνηση απέναντι στη λογική. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα δημοτικά τέλη των δήμων.

Τέλος επιτέλους με τα δημοτικά τέλη

Δεν τα αγγίζουν λέει ούτε και φέτος στο Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο μιας κοινωνικής πολιτικής ανακούφισης που θα ωφελήσει τα νοικοκυριά με … 10 ευρώ περίπου το χρόνο, χαρίζοντας τους το … αστρονομικό ποσό των 0,83 λεπτών ανά μήνα.

Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Αρχή μέχρι στιγμής έχει διπλασιάσει τα κόστη σε ενέργεια, φθάνοντας στα 4 εκατομμύρια, ενώ θα πρέπει να κάνει χρήση ευεργετικών διατάξεων του νόμου, προκειμένου να μεταφέρει πόρους από άλλους κωδικούς για να καλύψει τη … χασούρα.

Επαναλαμβάνουμε: Για 0,83 λεπτά το μήνα επιβάρυνση σε κάθε νοικοκυριό!

Όμως, όλες οι δημοτικές παρατάξεις συμφωνούν πως το μέτρο είναι ορθό και κοινωνικά δίκαιο. Ανεξάρτητα από το αν οδηγεί στην αφαίμαξη πόρων του Δήμου, που είναι στην πράξη πόροι των δημοτών.

Μάλλον εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο και δεν έχω μάθει γράμματα πολλά. Γιατί εδώ το 1 + 1 δεν κάνει 2 και τα φωνήεντα μπορεί και να μην είναι επτά.

Πραγματικά, πότε θα αλλάξουν αυτές οι απαρχαιωμένες πρακτικές και προσεγγίσεις που «στηρίζουν» μόνο κατ’ επίφαση τους πολίτες, αλλά στην ουσία επιβαρύνουν τους πάντες; Για πέντε ψήφους; Γιατί;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon