cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

«The Crete Trip»: Η μεγαλύτερη διεθνής συγκέντρωση φοιτητών στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη διεθνής συγκέντρωση φοιτητών στην Ελλάδα θα γίνει στην Κρήτη. Πρόκειται για το «The Crete Trip 2024» που για 12η χρονιά, το Erasmus Student Network Greece, διοργανώνει το πενθήμερο πολιτιστικό ταξίδι «The Crete Trip»…

«The Crete Trip»: Η μεγαλύτερη διεθνής συγκέντρωση φοιτητών στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη διεθνής συγκέντρωση φοιτητών στην Ελλάδα θα γίνει στην Κρήτη. Πρόκειται για το «The Crete Trip 2024» που για 12η χρονιά, το Erasmus Student Network Greece, διοργανώνει το πενθήμερο πολιτιστικό ταξίδι «The Crete Trip», φέρνοντας την Κρήτη στο προσκήνιο του Erasmus.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για φοιτητές Erasmus+ σε ολόκληρη την Ευρώπη και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης οι φοιτητές θα βρεθούν στο νησί 15-19 Μαΐου.

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.000 φοιτητών από 45 χώρες, η διοργάνωση «The Crete Trip 2024» θα προσφέρει και φέτος μια ισχυρή δυνατότητα εξωστρέφειας και προβολής για το νησί, όπως κάθε χρόνο, όπως επισημάνθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε του υπεύθυνου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Λεμονή με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, όπου παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός της επίσκεψης.

«Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης που για 12 φορά στηρίζει σταθερά τη διοργάνωση και είμαστε παρά πολύ χαρούμενοι που μέσα από την εκδρομή θα αναδείξουμε την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κρήτης και θα φέρουμε κοντά τους φοιτητές με το νησί. Ανυπομονούμε για το φετινό ταξίδι», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των φοιτητών.

Οι φοιτητές, που σπουδάζουν στην Ελλάδα, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+, θα ταξιδέψουν με τη συνοδεία των εθελοντών του δικτύου ESN Greece για να γνωρίσουν την περίφημη κρητική κουλτούρα μέσα από την μουσική, τις γεύσεις και ανακαλύπτοντας την πλούσια ιστορία της.

Η πενθήμερη επίσκεψη των φοιτητών, είναι γεμάτη δραστηριότητες, καθώς στόχος του ταξιδιού είναι να μπορέσουν να απολαύσουν τις ομορφιές της Κρήτης, να διασκεδά-σουν και να γιορτάσουν την πολυπολιτισμικότητα. Το The Crete Trip, που είναι πλέον θεσμός στο χώρο του Erasmus, συνεισφέρει στην ανάδειξη της Ελλάδας και της Κρήτης ως ιδανικό προορισμό για σπουδές, αλλά και του-ρισμό.

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται ακόμη πιο άμεσα για την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς το νησί πρωταγωνιστεί στις εκδηλώσεις.

«Για ακόμα μια χρονιά, προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε στην Κρήτη εκατοντάδες φοιτήτριες και φοιτητές, στο πλαίσιο ενός συναρπαστικού ταξιδιού. Το “The Crete Trip”, έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, καθώς σε ετήσια βάση οι νέοι και οι νέες που επισκέπτονται τον τόπο μας, μεταφέρουν ένα δυνατό μήνυμα. Ότι η Ευρώπη ενώνει τους λαούς της» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon