cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Το «Δόγμα Μπαλάσκα» το θυμάστε;

Την ώρα που υπάρχει μια υποβόσκουσα “δικαιολόγηση” για την νέα γυναικοκτονία στην Κρήτη, ο δράστης ακολουθεί τις οδηγίες Μπαλάσκα προς επίδοξους συζυγοκτόνους για να την βγάλει καθαρή…

Το «Δόγμα Μπαλάσκα» το θυμάστε;

«Μετανιωμένος» δήλωσε ο δράστης της νέας γυναικοκτονίας στην Κρήτη.

«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της» είπε. Μόνο που δεν θα μπορούσε να ήταν στη θέση της. Μόνο που εκείνη δεν είχε τη δύναμη ούτε να τον χτυπήσει, ούτε να τον σφάξει όπως εκείνος έσφαζε τα οζά.

Βλέπω με θλίψη όλο αυτό το σκηνικό που ζει ξανά (και ξανά, και ξανά) το νησί.

Με μια υποβόσκουσα “δικαιολόγηση” της πράξης του από την κοινωνία, ειδικά στα ορεινά, που έχει άλλους κώδικες. Του «μιλούσε άσχημα», είπε, «τον προσέβαλε στον περίγυρο» είπε, «ήθελε να τον εγκαταλείψει» είπε, και «τον έκανε να θολώσει» είπε…

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά ακόμα μιλάμε για τις δικές της πράξεις. Σα να παραδεχόμαστε ότι δεν είχε δικαίωμα να αντιμιλά ή να σηκωθεί να φύγει. Εχουμε πολλή δουλειά ακόμα και μάλλον κανείς δεν είναι διατεθειμένος να την κάνει.

Επίσης αν το μοτίβο μετά τη δολοφονία σας θυμίζει κάτι, καλά κάνει και σας το θυμίζει.

Ο δράστης παραδόθηκε αυτοβούλως, ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος, ο δράστης θα δηλώσει πως ήταν εν βρασμώ ψυχής και πιθανώς θα επικαλεστεί και ήδη βεβαρημένη ψυχολογική κατάσταση.

Αυτό που σας θυμίζει είναι το «Δόγμα Μπαλάσκα», του ακραίου συνδικαλιστή της Αστυνομίας που μετά τη δολοφονία της Καρολάιν έχει δώσει από τηλεοράσεως οδηγίες προς επίδοξους συζυγοκτόνους για να την βγάζουν καθαρή. (σ.σ. Για τις δηλώσεις αυτές τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛΑΣ).

Και όσο λείπουν οι κοινωνικές παρεμβάσεις και δομές για την ασφαλή απόδραση των γυναικών από τα κακοποιητικά περιβάλλοντα, όσο ο νόμος δεν αλλάζει για να προβλέπει συντριπτικές ποινές για τις γυναικοκτονίες (που ακόμα καλά καλά δεν έχουμε αποφασίσει να τις λέμε έτσι) δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Στο τέλος, με έναν μαγικό τρόπο, πάντα θα φταίνε εκείνες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon