+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 21.03 2023

Το μαύρο – άσπρο έκανε ο πρωθυπουργός για τα έργα στην Κρήτη

Οι νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ηράκλειο και Λασίθι κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έκανε το άσπρο μαύρο, κάνοντάς λόγο για ψεύτικες δηλώσεις όσον αφορά τα έργα στην Κρήτη…

Το μαύρο – άσπρο έκανε ο πρωθυπουργός για τα έργα στην Κρήτη

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΕ Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την οποία συνυπογράφουν οι τρεις βουλευτές του κόμματος του νομού, αναφορικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ηράκλειο.

«Δυστυχώς ο κ. πρωθυπουργός συνέχισε την ίδια τακτική των πολλών και εν πολλοίς ψεύτικων δηλώσεων περί έργων στο Νομό μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο για άλλη μια φορά».

Για το ΒΟΑΚ: 

 • Καμία απάντηση για την καθυστέρηση 3 χρόνων, την  εκτόξευση του κόστους, την τοποθέτηση διοδίων σε δημόσιο έργο, την προσχηματική διαβούλευση
 • Καμία απάντηση, δέσμευση ή αναφορά είτε του ίδιου του πρωθυπουργού, είτε άλλων κυβερνητικών στελεχών, για  το ζήτημα των  παρακάμψεων του ΒΟΑΚ στις πόλεις. Ιδιαίτερα για το Ηράκλειο που όταν ολοκληρωθεί θα έχει την εικόνα διχοτομημένης πόλης. 
 • Καμία απάντηση για την μη ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης μέχρι Άγιο Νικόλαο (   Μόλις στις 22-11-22 εγκρίθηκε το 1ο διορθωτικό κτηματολόγιο για το τμήμα από θέση 0 (Νεάπολη) μέχρι θέση 4.4χλμ. Υπάρχουν ακόμη δύο κτηματολόγια για το υπόλοιπο τμήμα του έργου μέχρι Άγιο Νικόλαο). 
 • Καμία απάντηση για τις εκκρεμείς εγκρίσεις/ αδειοδοτήσεις για το παραπάνω τμήμα. 
 • Καμία απάντηση για την εκκρεμότητα της οριστικής μελέτης οδοποιίας στην οποία δεν έχουν ενσωματωθεί περιβαλλοντικοί όροι.

Για τους σεισμόπληκτους: 

 • Ξέχασε ακόμα και την ύπαρξή τους και παρότι βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, αδιαφόρησε να τους επισκεφτεί. Η γραφειοκρατία, η μη επαρκής χρηματοδότηση των αναγκαίων επισκευών, ουσιαστικά παρατείνει το Γολγοθά τους. 

Για το αεροδρόμιο: 

 • Θριαμβολόγησε και πάλι αλλά ξέχασε να απαντήσει για το κόστος που εκτινάχτηκε, για τα έργα διασύνδεσης και τα υπόλοιπα αιτήματα των Φορέων. 

Για το Μουσείο: 

 • Συνεχίζει το έργο της μετατροπής του σε ΝΠΔΔ, αδιαφορώντας για την γενική κατακραυγή που υπάρχει. 

Για τα αγροτικά:

 • Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρκέστηκε να συμβουλέψει τους παραγωγούς να υλοποιήσουν συνεργατικά σχήματα, αλλά στο ουσιαστικό πρόβλημα της έλλειψης εργατών και της αύξησης του κόστους παραγωγής δεν είπε κουβέντα.
 • Οι ενισχύσεις σε κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές δεν επαρκεί να καλύψει την αύξηση κατά 100% του κόστους παραγωγής
 • Η ακίνητη περιουσία αγροτών και συνεταιρισμών κινδυνεύουν από τον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη

«Δεν θα συνεχίσουμε την απαρίθμηση, όσων ξέχασε, όσων παρουσίασε στρεβλά, όσων προσπάθησε να καρπωθεί. Είχαμε καλέσει τον κ. Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του, να απαντήσει και να δώσει εξηγήσεις στο λαό του Ηρακλείου για τα μεγάλα προβλήματα του Νομού μας, που αντί να επιλυθούν, συσσωρεύτηκαν και οξύνθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «εμφανίστηκε για μισή ώρα δήθεν για να ενημερωθεί, αλλά κυρίως να φωτογραφηθεί, ώστε τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης να πουν σε όλη την Ελλάδα ότι “ξεκίνησαν οι εργασίες στο ΒΟΑΚ”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν είπε κουβέντα για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία, την ώρα που ήθελε να δείξει ότι παρουσιάζει έργο, «επειδή μια μπουλντόζα πίσω του έσκαβε ασκόπως ένα χαντάκι».

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon