cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Το Χρυσό βραβείο και λίγες παρατηρήσεις

Μπήκαμε να δούμε την νέα Διαδραστική Τουριστική Πλατφόρμα & το Mobile Application Visitmalevizi.gr που πήρε το χρυσό στα Best City Awards κι έχουμε κάποια θεματάκια να επισημάνουμε

Το Χρυσό βραβείο και λίγες παρατηρήσεις

Χρυσό Βραβείο στα Best City Awards για τη νέα Διαδραστική Τουριστική Πλατφόρμα & το Mobile Application Visitmalevizi.gr απέσπασε ο Δήμος Μαλεβιζίου με το Δήμαρχο του Μενέλαο Μποκέα να καμαρώνει για την επιτυχία αυτή.

Όπως είπε η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα εγκαινιαστεί το επόμενο διάστημα μαζί με τη νέα τουριστική περίοδο. Βέβαια ήδη αν κάποιος το θελήσει μπορεί να την επισκεφθεί και να δει το στήσιμο και το περιεχόμενο της.

Αυτό πράξαμε κι εμείς κι έχουμε κάποια θεματάκια να επισημάνουμε.

Καταρχήν από την κατηγορία Μουσεία απουσιάζει το όμορφο και με πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα Εκθετήριο Υφαντικής Τέχνης στη Μονή. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει συμπεριληφθεί σε άλλη κατηγορία αν και η πραγματική θέση του είναι μεταξύ των Μουσείων, καθώς καλύπτει μια μεγάλη διαδρομή της υφαντικής τέχνης από το παρελθόν μέχρι σήμερα.

Κατά δεύτερον στη συγκεκριμένη κατηγορία των Μουσείων είδαμε χώρους που διαμορφώθηκαν ως μουσεία, επί ημερών Κώστα Μαμουλάκη, όπου όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μέριμνα λειτουργίας έτσι ώστε να μπορεί να τα επισκεφθεί κανείς.

Θα δει ο τουρίστας στην πλατφόρμα το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο Καμάρι και θα πάει να ψάχνει το χωριό για να βρει τα κλειδιά και να του ανοίξουν; ή μήπως θα πάει στο Εκθετήριο Ιστορικής και Λαογραφικής Κληρονομιάς στο Σάρχο και θα το βρει ανοικτό;

Θα πρέπει ο επισκέπτης, αν δεν προβλεφθεί καθημερινή λειτουργία τους θερινούς μήνες, με κάποιον να επικοινωνεί για να μπορέσει να τα επισκεφθεί, δεν αρκεί να δει στην πλατφόρμα πως υπάρχουν, πρέπει να γίνουν και επισκέψιμα. Και βέβαια αυτό συνεπάγεται και φροντίδα για την συντήρηση των εκθεμάτων και καθαριότητα των χώρων τους, εκ μέρους του Δήμου.

Επίσης στην κατηγορία Βυζάντιο όπου παρουσιάζονται μοναστήρια και ναοί απ’ ότι γνωρίζουμε οι περισσότεροι ναοί είναι κλειδωμένοι πως ο επισκέπτης θα μπορέσει να τους δει από κοντά;

Ή μήπως θα πρέπει να αρκεστεί στην εξωτερική τους εικόνα;

Και στην κατηγορία των σπηλαίων από τη στιγμή που δεν είναι επισκέψιμα για όλους θα πρέπει ρητά να γίνεται αναφορά στο καθένα ξεχωριστά ότι μόνο εφόσον κάποιος διαθέτει γνώσεις σπηλαιολογίας και ειδικό εξοπλισμό μπορεί να τα επισκεφθεί. Μην βρεθεί ξαφνικά η Πυροσβεστική και η Αστυνομία να αναζητά τουρίστες που χάθηκαν στο εσωτερικό τους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon