cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Τρεις συλλήψεις στο Ρέθυμνο για χιλιάδες προϊόντα-μαϊμού

Συνελήφθησαν τρείς Έλληνες στο Ρέθυμνο κατηγορούμενοι για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς μετά από επιχείρηση εντοπίστηκαν πάνω από 6.200 απομιμητικά προϊόντα…

Τρεις συλλήψεις στο Ρέθυμνο για χιλιάδες προϊόντα-μαϊμού
φωτογραφία αρχείου

Συντονισμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στο Ρέθυμνο, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τρείς Έλληνες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μικτό κλιμάκιο υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα σε περιοχές του Δήμου Ρεθύμνου, τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι τα ανωτέρω άτομα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6.295 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών. 

Από το κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 30.750 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 825.519 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon