cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Χ. Μαμουλάκης: Αίολες οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τον κόμβο Πανασού

Την ανακολουθία, όπως αναφέρει, των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τον κόμβο του Πανασού, αναδεικνύει ο τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών…

Χ. Μαμουλάκης: Αίολες οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τον κόμβο Πανασού

Την ανακολουθία, όπως αναφέρει, των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τον κόμβο του Πανασού, αναδεικνύει ο τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών.

Όπως τόνισε, ο Πανασός είναι η μοναδική κοινότητα σε όλη τη διαδρομή της Ν.Ε.Ο. Ηρακλείου – Αγίων Δέκα που δεν εξυπηρετείται από κόμβο. Το χωριό βρίσκεται σε κατάσταση ιδιότυπης ομηρίας, αφού εάν λειτουργούσε ο κόμβος, η απόστασή του από τα αστικά κέντρα του Ηρακλείου και των Μοιρών θα ήταν κατά πολύ συντομότερη και η διαδρομή ασφαλέστερη.

Ο Χάρης Μαμουλάκης θέτει τα εξής ερωτήματα: «Που οφείλεται η καθυστέρηση και η μη τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων ως προς τη δημοπράτηση του έργου; Έχει ολοκληρωθεί το μελετητικό στάδιο; Ποιες συγκεκριμένες μελέτες έχουν παραληφθεί; Έχουν συνταχθεί τα τεύχη δημοπράτησης; Πότε θα δημοσιευτούν; Ποιος είναι ο συνολικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου και πως θα χρηματοδοτηθεί; Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης του έργου; Πότε αναμένετε να ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό στάδιο και να παραδοθεί το έργο; Ο υπουργός οφείλει να απολογηθεί στην τοπική κοινωνία».

Με την ερώτηση γίνεται αναφορά στο ιστορικό του άξονα σύνδεσης Ηρακλείου – Μοιρών και τη συμβολή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην κατασκευή του, ενώ τονίζεται ότι η έλλειψη του κόμβου οδηγεί την κυκλοφορία όλων των οχημάτων – συμπεριλαμβανομένων των βαρέων οχημάτων – μέσα από άλλα χωριά (Γέργερη – Νίβρυτο), από το παλαιό οδικό δίκτυο Πανασού – Αγίας Βαρβάρας, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς επικινδυνότητας, κατολίσθησης του οδοστρώματος, κλπ.

Τέλος υπενθυμίζει ότι στη συζήτηση της 26ης Σεπτεμβρίου 2022 στη Βουλή, ο τότε υφυπουργός Υποδομών δεσμευόταν ότι εντός των επόμενων 4 έως 6 μηνών θα είχαν ολοκληρωθεί οι μελέτες απορροής όμβριων, αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και οι υποστηρικτικές μελέτες και θα γινόταν η δημοπράτηση εργολαβίας ύψους 20 έως 25 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon